Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Rentehop ovenpå fransk uro og valg

10/6 17:00

Den tiårige danske rente udbyggede henover mandagen et renteplus oven på fredagens stærke jobtal fra USA.

I Frankrig steg den tiårige rente endnu mere udtalt, efter at weekendens valg til EU-Parlamentet gav præsident Emmanuel Macrons parti et pænt stort nederlag. Sejren tilfaldt i stedet Marine Le Pens parti, det højreorienterede National Samling.

Valgresultatet fik efterfølgende fået Macron til at udskrive nyvalg i Frankrig, og det medvirker til usikkerhed på finansmarkederne.

Blandt andet faldt det franske aktiemarked mere end 1,9 pct., og den tiårige franske rente var skudt i vejret med 12 basispoint til 3,23 pct. ved dansk lukketid.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 5 basispoint til 2,67 pct. efter en stigning på hele 9 basispoint fredag i kølvandet af de stærke jobtal fra USA.

Fredagens arbejdsmarkedsrapport viste, at USA's økonomi skabte 272.000 job uden for landbruget, hvilket var en del mere end de ventede 180.000 stillinger ifølge Bloomberg News. Dermed kan det stærke arbejdsmarked stå i vejen for rentenedsættelser, når den amerikanske centralbank mødes på onsdag.

Og det er netop rentemødet samt den amerikanske inflation på onsdag, der tager fokus:

- Det er store-makro-dag på onsdag. Selv om den amerikanske rente vil blive fastholdt, så er der fokus på retorikken på det efterfølgende pressemøde, siger Martin Munk, der er senioraktiestrateg i Jyske Bank.

Det er ikke ventet, at Federal Reserve sætter renten ned onsdag. Det ses først som en sandsynlighed i september, hvor 45,5 pct. af markedsdeltagerne venter en rentenedsættelse på blot 13 basispoint ifølge data fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire