Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Fransk nedtur på udskrivelse af valg - bankerne hårdt ramt

10/6 17:49

En højredrejning ved weekendens valg til Europa-Parlamentet sendte de europæiske aktier i rødt mandag.

Især de franske aktier blev sønderslået - og børsen i Paris endte med et minus på 1,4 pct., efter den franske præsident, Emmanuel Macron, udskrev lynvalg efter et stort tab i EU-afstemningen til det yderste højre - og især bankaktierne fik klø med fald til BNP Paribas, Société Générale og Credit Agricole.

De franske renter på de tiårige statsobligationer steg 12 basispoint mandag, efter at euro-skeptiske nationalister gik frem ved valget til Europa-Parlamentet.

- Det, vi har set før ved andre former for politiske hasardspil som eksempelvis Brexit-afstemningen i Storbritannien, er, at man aldrig kan være sikker på, hvilken vej vælgerne vil svinge, siger Susannah Streeter, investerings- og markedsanalytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt 0,3 pct., og det tyske DAX-indeks endte ligeledes 0,3 pct. lavere.

Det var de franske bankaktier, der fik den største næsestyver mandag, da bankerne vurderes at være mest udsatte i forhold til politiske risici, siger Alexandre Hezez, chefinvestor i aktivforvalteren Group Richelieu, til Bloomberg News.

- Sektoren, der kommer til at lide mest, bliver nok bankerne, siger han.

Hårdest gik det ud over storbanken Société Générale, der dykkede 7,5 pct. - og dermed fik det største fald i Stoxx 600 mandag. Dertil faldt BNP Paribas 4,8 pct.

Af selskabsnyt blev hollandske PostNL belønnet med et plus på 8,6 pct. på børsen i Amsterdam, efter at ING løftede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold".

ING vurderer, at PostNL meget vel kan overraske positivt i forhold til egne forventninger i år, hvilket kan give plads til en opjustering, og samtidig ser banken potentiale for besparelser gennem reviderede krav til postleveringen, refererer Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire