Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten siver efter store stigninger op til rentemøde i USA

11/6 12:14

Små rentefald har tag i det danske obligationsmarked tirsdag middag, hvor investorerne allerede er begyndt at se frem mod onsdagens vigtige begivenheder.

Her kommer dels inflationstal fra USA, og efterfølgende onsdag aften er der rentemøde i den amerikanske centralbank.

Herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige statsobligation ved middagstid 1 basispoint til 2,66 pct. efter en stigning på 5 basispoint mandag og et plus på hele 9 basispoint fredag i kølvandet af de opsigtsvækkende stærke jobtal fra USA.

Onsdag tegner inflationstallene mindst lige så vigtige.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News en prisstigningstakt på 0,1 pct. på månedsbasis efter en periode med stigninger på 0,3-0,4 pct. månedligt.

- Fremskriver vi den høje rate, vi har set de seneste måneder, vil den årlige rate ligge på 3,5-4,5 pct., der med andre ord betyder, at inflationen bevæger sig væk fra 2 pct.s-målet, og at rentefald i år i USA bliver meget få eller måske ingen.

- Derfor er det meget vigtigt, at det månedlige inflationstal kommer ind som ventet eller lavere end ventet, vurderer Oskar Bernhardtsen, investeringsstrateg i Saxo Bank, i en optakt.

Men selv hvis økonomerne får ret i, at den månedlige stigningstakt er på vej ned, er forventningen til den amerikanske centralbank, at den fastholder sin toneangivende rente onsdag aften.

Samtlige 101 adspurgte økonomer peger ifølge Bloomberg på en uændret rente.

Fokus vil onsdag aften derfor være på den kvartalsmæssige prognose fra ledelsen i centralbanken, og om den stadig spår tre rentesænkninger i år, eller om det bud vil blive sat ned til markedets forventning om én til to. Og her kan en skuffelse i forhold til inflationsudviklingen i maj medvirke til, at såvel banken som markedet spår færre rentenedsættelser i år.

.\\˙ MarketWire