Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbank kalder kursfald i GN uberettiget

11/6 12:16

Det er en overreaktion, når aktien i GN tirsdag blev sendt ned med over 6 pct. efter en nedjustering af prognosen.

Det mener storbanken Citi, der fortsat anbefaler "køb" for aktien.

Nedjusteringen sker som en konsekvens af, at GN skruer ned for aktiviteter skruer ned for aktiviteterne inden for forbrugerforretningen for headsets. Nærmere bestemt ved at trappe ned på produktlinjerne Elite og Talk, da selskabet vurderer, at det ikke kan betale sig at fortsætte investeringerne.

Beslutningen er i første omgang blevet straffet af investorerne, men ifølge Citi er faldet for stort, da ændringerne på sigt vil gøre GN til en bedre og mere forudsigelig forretning.

- På grund af det mener vi, at det nuværende fald på 6 pct. i aktiekursen er uberettiget, skriver Citi i en analyse.

Banken lægger også vægt på, at nedgangen i Gaming & Consumer, som de to produktlinjer er en del af, delvist bliver modvirket af stigninger i divisionen Hearing.

- Vi estimerer, at den nye guidance indebærer cirka 3 pct.point opjustering af salget i Hearing målt på midtpunktet, ligesom vi ser fordele for Hearings EBITA-margin.

- Vi ser afviklingen som strategisk positiv, lyder det videre.

Aktien har efter analysen rettet sig en anelse og dykker aktuelt 5 pct. til 212,60 pct.

GN venter efter justeringen en organisk vækst på 2-6 pct. i 2024, hvor der tidligere var ventet 2-8 pct. Samtidig indsnævres forventningerne til EBITA-marginen til 12-13 pct. fra tidligere ventet 12-14 pct.

.\\˙ MarketWire