Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Mærsk og transportsektoren trækker kraftigt ned

11/6 12:49

De europæiske børser er farvet røde tirsdag, hvor især transportsektoren er i modvind. Det betyder, at blandt andet A.P. Møller-Mærsk og DSV gør en skidt figur. Og det gælder også danske GN, der har valgt at skrue ned for aktiviteterne inden for forbrugerforretningen for headsets og samtidig nedjustere forventningerne.

Det paneuropæiske Europa Stoxx 600-indeks falder 0,6 pct. presset af flere aktier inden for transportsektoren.

Årsagen er angiveligt håbet om en våbenhvile i Gaza, som potentielt kan løsne op for nogle af de flaskehalse, der er opstået i transportsektoren på grund af uroen i Det Røde Hav. Her har Houthi-bevægelsen angiveligt i sympati med palæstinenserne beskudt handelsskibe og derved tvunget rederier til at omlægge ruterne syd om Afrika.

Fragtraterne er af samme grund steget, men ratepresset ventes at lette, hvis skibene atter kan sejle via Det Røde Hav og Suez-kanalen.

Herhjemme falder Mærsks B-aktie med 6 pct. DSV ligger 3,3 pct. lavere, og den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel taber 4,3 pct. Det norske tankrederi Frontline mister desuden 4,2 pct.

Blandt de største tabere i Stoxx 600-regi er også GN, der falder 5,3 pct. oven på sin overraskende nedjustering.

I Storbritannien vejrer boligbyggeriet modsat morgenluft, efter at de konservative har lovet sektoren en håndsrækning efter det kommende valg.

Og selv om det konservative parti er bagud i meningsmålingerne til Labour, kan det ifølge børshuset Jefferies også være et varsel om, at Labour vil føle sig kaldet til at komme med tiltag, der kan støtte boligbyggeriet, skriver Bloomberg News.

Blandt boligudviklerne stiger Persimmon, Barratt og Bellway henholdsvis 1,4 pct., 0,4 pct. og 0,9 pct. i det i øvrigt negative marked.

.\\˙ MarketWire