Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europæiske luksusvareaktier ramt af lavere forventninger til omsætningsvæksten

11/6 13:11

De europæiske luksusvareaktier ligger tirsdag med fald, efter at Bank of America har sænket sine forventninger til sektorens omsætningsvækst i år med henvisning til tegn på, at udgifterne til high-end-varer i USA ikke er forbedret så hurtigt som håbet.

I det europæiske Stoxx 600-indeks dykker sektoren for tekstiler, tøj og luksusvare med 1,2 pct. med fald på 1,6 pct. til den franske kæmpe LVMH, 1,3 pct. til Christian Dior og 1,2 pct. til Kering, der blandt andet står bag Gucci.

Herhjemme ligger Pandora, som dog placeres i kategorien "affordable luxury", med et fald på 1,9 pct. i 1094,50 kr.

Bank of Americas analytiker Ashley Wallace ser den amerikanske forbruger som "kanariefuglen i kulminen" for forbrugstendenserne inden for luksusvarer med henvisning til brugen af kanariefugle som advarselsalarm for giftige gasser i minerne.

Analytikeren flager for, at de seneste amerikanske luksusforbrugsdata har været svagere end forventet, så hun forudser ikke en væsentlig genacceleration i momentum i andet halvår.

På den baggrund har analytikeren også sænket sine estimater for vækstmomentum til under konsensusestimaterne.

.\\˙ MarketWire