Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EU ventes at udskyde implementering af globale bankregler et år

11/6 16:05

EU står til at udsætte implementeringen af de globale bankregler Basel III med et år, så de europæiske banker ikke kommer til at stå i en ufordelagtig situation over for de amerikanske branchefæller.

I USA arbejdes der nemlig fortsat på detaljerne i Basel III, fortæller kilder til Bloomberg News.

Det var ellers meningen, at EU per 1. januar 2025 skulle implementere de globale bankregler, der blandt andet stiller krav til bankernes kapitalkrav med henblik på at undgå en finanskrise som den i 2008.

Lovgivningen blev udarbejdet af komiteen Basel Committee on Banking Supervision for syv år siden, men er endnu ikke blevet implementeret.

EU skulle nu ifølge kilderne planlægge at udskyde implementeringen af de regler, der stiller krav til bankernes handelsaktiviteter. EU-Kommissionen kan udsætte netop den del af Basel III uden tilladelse fra Europa-Parlamentet eller regeringerne i EU's medlemslande.

Flere har argumenteret for, at de europæiske banker ville stå i en ugunstig situation, hvis EU var først til at vedtage Basel III-lovgivningen.

I USA er beslutningstagerne endnu ikke nået i mål med udarbejdelsen af sin udgave af lovgivningen, der har den udvidede titel Basel III Endgame. Den ventes tidligst implementeret i midten af 2025. Også Storbritannien ventes først at lovgive efter Basel III i midten af 2025.

Der er endnu ikke taget en endelig beslutning om den delvise udsættelse af Basel III i EU. Beslutningen vurderes at kunne blive truffet i de kommende uger og muligvis annonceret i løbet af sommeren, fortæller kilder.

En talsperson fra EU-Kommissionen har afvist over for Bloomberg News at kommentere rygterne.

.\\˙ MarketWire