Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsøkonom om Asetek: Spænd sikkerhedsbæltet når handlen starter

12/6 07:56

Asetek, der producerer vandkøling til pc'er til store computerproducenter, har suspenderet forventningerne til 2024 som følge af skuffende tilbagemeldinger fra sine største OEM-kunder.

Og det er "trist" meddelelse, noterer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- Der er god grund til at spænde sikkerhedsbæltet på og tage den beskyttende styrthjelm på, når børshandlen i dag og den triste børsmeddelelse skal omsættes til børsstørrelser, siger Per Hansen.

Aseteks oplyser, at den ventede stigning i efterspørgslen i andet halvår af 2024 ikke vil materialisere sig. Og det betyder en markant nedgang i blandt andet omsætningen.

- Tirsdag efter børsens lukketid kom Asetek med en af de meddelelser, som de fleste investorer frygter: En suspendering af forventningerne på basis af svaghed i den forventede udvikling, som Asetek frygter kan vare ind i 2025, skriver investeringsøkonomen og påpeger, at Asetek er en aktie, som "har for vane at være meget kursfølsom."

Asetek steg torsdag 1,3 pct. til 5,02 kr.

Før suspenderingen af forventningerne regnede Asetek med omsætningsvækst i år i niveauet minus 5 til plus 5 pct. og en justeret driftsmargin, EBITDA, på 12-17 pct.

.\\˙ MarketWire