Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asetek får kæberasler af investorerne efter suspenderede forventninger

12/6 09:02

Asetek falder i dybet i de første handler onsdag morgen, efter selskabet sent tirsdag suspenderede forventningerne til 2024.

Aktien dropper over 32,3 pct. til 3,40 kr. i de første handler onsdag morgen

Asestek valgte tirsdag aften at suspendere forventningerne til 2024 som følge af skuffende tilbagemeldinger fra sine største OEM-kunder.

- Baseret på de nye prognoser er det sandsynligt, at den ventede stigning i efterspørgslen i andet halvår af 2024 ikke vil materialisere sig, skriver Asetek i en meddelelse sent tirsdag.

- Det vil resultere i en markant nedgang i koncernomsætningen og lønsomheden for 2024 sammenlignet med omsætnings- og indtjeningsforventningerne fra 8. marts 2024, fortsætter meddelelsen.

Selskabet ventede før en omsætningsvækst i niveauet minus 5 til plus 5 pct. og en justeret driftsmargin, EBITDA, på 12-17 pct.

Asetek producerer vandkøling til PC'er til store computerproducenter. Selskabet beskriver sig selv som den førende OEM-udvikler - altså udvikler af computerkølere, som købes af andre virksomheder til brug i deres produkter.

.\\˙ MarketWire