Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Rockwool presses af sænket anbefaling - mindre aktie skydes ned med 40 pct.

12/6 09:17

Rockwool bliver presset mod bunden af det danske eliteindeks ved åbningen onsdag, hvor isoleringsgiganten er tynget efter en lavere anbefaling. Også Ørsted dykker oven på nyt om en aftale med elbilproducenten Tesla.

Den helt store nedtur skal dog findes uden for C25-indekset, hvor Asetek smider tæt på 40 pct. efter en suspenderet prognose.

I toppen af er der omvendt en anelse genrejsning til aktierne i A.P. Møller-Mærsk, der faldt markant tirsdag efter forlydender om en mulig aftale om våbenhvile i Gaza.

Samlet peger pilen i den let negative retning på det danske aktiemarked onsdag, hvor C25-indekset ved åbningen dykker 0,2 pct. til 1987,25 efter et fald på 0,9 pct. dagen forinden.

For det brede marked er fokus rettet mod USA, der ud på eftermiddagen vil offentliggøre inflationstal, hvorefter aftenen byder på rentemøde og ord fra centralbankchef Jerome Powell. Der er nemlig en decideret gyserdag i vente, skriver Jyske Bank i en kommentar

- Investorerne skal nemlig både forholde sig til amerikanske forbrugerpriser, der tidligere har rykket kraftigt på markederne, og et Fed-møde, skriver Jyske Bank i en kommentar.

INFLATION OG RENTER

Onsdagens måling over forbrugerprisernes udvikling i maj ventes at bekræfte afbøjningen i inflationen fra april, da konsensus ifølge Bloomberg News er en månedsvækst på 0,1 pct. mod 0,3 pct. måneden før.

På rentemødet ventes renten fastholdt i 5,25-5,50 pct., og efter sidste fredags stærke jobrapport for maj er den generelle forventning, at centralbanken i USA ikke vil sænke sin rente før tidligst til september. Fokus vil derfor være på den kvartalsmæssige prognose og hvor mange rentesænkninger, der indikeres i år.

ROCKWOOL SÆTTES NED

Rockwool har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" hos investeringsbanken Carnegie.

Men kursmålet er samtidig blevet hævet med 50 kr. til 3000 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Carnegie har ellers haft en købsanbefaling af aktien 2019, hvor aktien lå over 1000 kr. lavere end i dag.

Aktien dykker onsdag 1,1 pct. til 2826 kr.

I modsatte ende er der lidt fremgang til A.P. Møller-Mærsk ovenpå en hård dag tirsdag. Her var både det danske rederi og de asiatiske konkurrenter presset af forlydender om, at en aftale om våbenhvile i Gaza er undervejs. Set med de kyniske finansielle briller kan det åbne for mere kapacitet på havet, hvis aftalen også dæmper konflikter i området, som har tvunget rederierne til at sejle længere omveje.

B-aktien stiger onsdag 0,8 pct. til 11.540 kr. efter et dyk på over 7 pct. dagen før.

ØRSTED INVESTERER HOS TESLA

Ørsted har besluttet sig for at investere i et batterilagringsanlæg fra Tesla ved Hornsea 3, der vil være med til at give Storbritannien en stabil elforsyning samt reducere udsving i elpriserne.

Det store "batteri" skal lagre overskudsstrøm, der kommer, når elproduktionen overstiger efterspørgslen.

Anlægget skal ligge sammen med onshore omformerstationen til Ørsteds havvindmøllepark Hornsea 3 i Norfolk-området i det østlige England.

Aktien smider 1,2 pct. til 390 kr. og er dermed også blandt de mest faldende ved åbningen onsdag.

ASETEK SUSPENDERER FORVENTNINGER

Asetek har suspenderet forventningerne til 2024 som følge af skuffende tilbagemeldinger fra sine største kunder, der aftager selskabets pc-kølekomponenter.

- Baseret på de nye prognoser er det sandsynligt, at den ventede stigning i efterspørgslen i andet halvår af 2024 ikke vil materialisere sig, oplyser Asetek.

Selskabet ventede før en omsætningsvækst i niveauet minus 5 til plus 5 pct. og en justeret driftsmargin, EBITDA, på 12-17 pct.

Aktien smider 39,2 pct. til 3,05 kr.

.\\˙ MarketWire