Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank undrer sig over timing i GN's beslutning om nedskalering i del af forretningen

12/6 09:29

GN's beslutning om at afvikle store dele af Consumer-forretningen giver god mening. Men timingen undrer Jyske Banks analytiker, Janne Vincent Kjær.

- Beslutningen kommer kort tid efter afholdelsen af kapitalmarkedsdagen, hvor selskabet flagede, at de var parate til at træffe de fornødne beslutninger for at forbedre profitabiliteten i forretningen. Her var meldingen dog, at GN ville fokusere på premium-segmentet, indsnævre antallet af produkter og forbedre lønsomheden, skriver analytikeren i en analyse efter tirsdagens meddelelse om afviklingen fra GN.

Janne Vincent Kjær påpeger, at det giver god strategisk mening i et konkurrencehårdt marked, hvilket gør det svært at få en tilstrækkelig stor volumen i forretningen. Men hun er overrasket over, at GN allerede nu er i stand til at træffe den strategiske beslutning om at afvikle Consumer-forretningen.

- GN må således have været relativt langt i de strategiske overvejelser, hvorfor det i vores optik havde givet bedre mening at melde beslutningen ud i forbindelse med kapitalmarkedsdagen – også for at genopbygge tiltroen til ledelsen, der nu er tvunget til at nedjustere forventningerne til 2024, påpeger hun i analysen.

Jabra Elite og Jabra Talk, som er de produktserier, der nedskaleres, udgør tilsammen 80 pct. af omsætningen i Consumer, der sidste år samlet omsatte for 1253 mio. kr.

MÅL FOR HEARING KAN BLIVE VANSKELIGE

GN forventer delvist at kunne kompensere for omsætningsfaldet via et større salg af høreapparater, og Janne Vincet Kjær påpeger, at GN således kun sænker forventningerne til den organiske vækst med 0-2 pct.point.

- Det virker dog umiddelbart ambitiøst, også set i lyset af den tiltagende konkurrence fra både Demant og Sonova senere på året. GN vil således skulle levere en organisk vækst på 15-19 pct. i Hearing i 2024 for at kompensere for faldet i Consumer-forretningen (mod tidligere guidet 8-12 pct.), hvilket vil kræve en yderligere acceleration i væksten i Q2-Q4 til 15-20 pct.

- Det ser umiddelbart svært ud. Vi vurderer derfor, at GN får svært ved at levere på den høje ende af guidance-intervallet, skriver Jyske Banks analytiker.

Banken sænker sit kursmål til 215 kr. fra 220 kr. og gentager sin holdanbefaling.

Også finanshuset Jefferies har finjusteret kursmålet efter nedjusteringen for en aktie i GN til 245 kr. fra 250 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

GN ligger uændret onsdag formiddag i 214,50 kr.

.\\˙ MarketWire