Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Elon Musk dropper sagsanlæg mod OpenAI i 11. time

12/6 09:33

Elon Musk har droppet et sagsanlæg mod udvikleren bag chatrobotten ChatGPT, OpenAI, dagen før sagen skulle for en domstol, der skulle bedømme gyldigheden af anklagerne.

Det skriver flere medier, heriblandt CNBC og CNN.

Tesla-topchefen havde lagt sag an mod OpenAI samt selskabets to stiftere, topchef Sam Altman og præsident Greg Brockman, for kontrakt- og tillidsbrud.

Anklagerne lød blandt andet, at OpenAI er veget fra sit oprindelige mål om at være en nonprofitorganisation ved at udbyde sin kunstige intelligens til private kunder frem for at gøre det "til gavn for menneskeligheden", skriver CNBC.

Det oplyses ikke, hvorfor søgsmålet er blevet droppet.

Sagen blev anlagt i februar af Elon Musk, der i 2015 var med til at grundlægge selskabet. OpenAI har tidligere kaldt søgsmålet for "usammenhængende" og "useriøst". Endvidere har eksperter over for CNBC vurderet, at sagen byggede på et tvivlsomt lovmæssigt grundlag.

OpenAI tog i marts til genmæle, da selskabet i et blogopslag på sin hjemmeside kommenterede anklagerne fra Elon Musk og fremlagde bidder af mailkorrespondancer med Tesla-topchefen.

I mailsne, der er sendt i perioden 2015-2018, omtaler Elon Musk behovet for at rejse mere kapital, hvis OpenAI skal kunne konkurrere med blandt andet Alphabet og Facebook.

- Selv det at rejse flere hundrede millioner vil ikke være nok. Det skal være milliarder om året nu og ellers glem det, skrev Elon Musk i en mail til blandt andet Sam Altman og Greg Brockman den 18. december 2018 ifølge OpenAI.

Det droppede søgsmål er dog ikke ensbetydende med, at Elon Musk og OpenAI har sluttet fred.

En dag efter søgsmålet blev lagt i graven, var Elon Musk aktiv på sit sociale medie X, hvor han kritiserede OpenAI's samarbejde med Apple. I et opslag proklamerede han, at Apples produkter ville blive gjort forbudt i milliardærens selskaber, hvis OpenAI's kunstige intelligens implementeres på styresystemniveau.

- Hvis Apple integrerer OpenAI på styresystemniveau, vil Apple-produkter blive bandlyst i mine selskaber. Det er en uacceptabel sikkerhedsbrist, skriver Elon Musk i et opslag.

- Det er fuldstændig absurd, at Apple ikke er klog nok til at lave sin egen AI, men samtidig skulle være i stand til at sikre, at OpenAI vil beskytte jeres sikkerhed og privatliv, skriver han i et andet.

Elon Musk har selv en AI-startuppen og konkurrent til OpenAI, xAI, under udvikling. I maj annoncerede selskabet, at det søger at rejse 6 mia. dollar i finansiering.

.\\˙ MarketWire