Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Genmab til bunds forud for inflationstal og rentemelding

12/6 11:24

Genmab har tirsdag lagt sig i bunden af det danske eliteindeks, hvor markedsdeltagerne over en bred kam forholder sig i ro forud for en begivenhedsrig eftermiddag og aften.

- Vi er i en vent-og-se-stemning i markedet, udtaler chefhandler Mads Zink fra Danske Bank over for MarketWire med henvisning til eftermiddagens inflationstal fra USA og aftenens rentemelding.

Herhjemme ligger C25-indekset med et fald på 0,3 pct. i 1985,88, mens der i Europa er fremgang på 0,5 pct. for Stoxx 600-indekset.

Forskellen på udviklingen i de to aktieindeks skal ifølge Mads Zink findes i, at bankerne er tungere vægtet i det europæiske indeks og de har en god dag onsdag efter en grundsur tirsdag.

Toppen i det danske eliteindeks udgøres af Nordea, der løftes 2,0 pct. til 86,30 kr. og Danske Bank ligger med et plus på 1,3 pct. i 209,10 kr. også med fremme.

Blandt sidepapirerne bliver Asetek savet midt over efter en suspendering af forventningerne.

INFLATION OG RENTER

Onsdagens måling over de amerikanske forbrugerprisers udvikling i maj ventes at bekræfte afbøjningen i inflationen fra april, da konsensus ifølge Bloomberg News er en månedsvækst på 0,1 pct. mod 0,3 pct. måneden før.

På rentemødet ventes renten fastholdt i 5,25-5,50 pct., og efter sidste fredags stærke jobrapport for maj er den generelle forventning, at centralbanken i USA ikke vil sænke sin rente før tidligst til september. Fokus vil derfor være på den kvartalsmæssige prognose og hvor mange rentesænkninger, der indikeres i år.

GENMAB TIL BUNDS

Genmab agerer med et fald på 3,3 pct. til 1832 kr. bundskraber i C25-indekset, hvor eneste selskabsspecifikke nyhed er, at bestyrelsesmedlem Anders Gersel Pedersen har afhændet 2000 aktier til en samlet værdi af 3,85 mio. kr.

Rockwool taber 1,1 pct. til 2824 kr., efter at anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb" hos investeringsbanken Carnegie, der samtidig hæver kursmålet med 50 kr. til 3000 kr.

Blandt tirsdagens største tabere vinder Mærsks B-aktie 0,5 pct. tilbage til 11.505 kr. efter tirsdagens tab på 7 pct.

Tirsdag blev aktien sammen med transportsektoren generelt presset af forlydender om, at en aftale om våbenhvile i Gaza er undervejs. Set med de kyniske finansielle briller kan det åbne for mere kapacitet på havet, hvis aftalen også dæmper konflikter i området, som har tvunget rederierne til at sejle længere omveje.

GN var med et dyk på mere end 4 pct. også blandt de store prygelknaber tirsdag efter meldingen om, at store dele af Consumer-forretningen bliver afviklet, hvilket også førte til en nedpræcisering af forventningerne. Onsdag genvinder aktien 1,3 pct. til 217,30 kr.

ASETEK SUSPENDERER FORVENTNINGER

Asetek har suspenderet forventningerne til 2024 som følge af skuffende tilbagemeldinger fra sine største kunder, der aftager selskabets pc-kølekomponenter.

- Baseret på de nye prognoser er det sandsynligt, at den ventede stigning i efterspørgslen i andet halvår af 2024 ikke vil materialisere sig, oplyser Asetek.

Selskabet ventede før en omsætningsvækst i niveauet minus 5 til plus 5 pct. og en justeret driftsmargin, EBITDA, på 12-17 pct.

Aktien smider 36,3 pct. til 3,20 kr.

.\\˙ MarketWire