Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oracle prises af analytikerne efter aftaler med Google og OpenAI

12/6 12:28

Oracle har efter et stærkt regnskab i tirsdagens eftermarked kurs mod en start i grønt.

Det amerikanske softwareselskab fremlagde efter børslukning regnskab for sit forskudte fjerde kvartal, hvori selskabet offentliggjorde nye aftaler med Google og OpenAI samt et salg i cloudforretningen over forventning.

Regnskabet er onsdag blevet mødt af flere hævede kursmål hos analytikerkorpset, og det sender onsdag aktien i Oracle op med 8,6 pct. til 134,51 dollar.

Det er blandt andet børshuse som Evercore, Cowen og Bernstein, der alle har hævet kursmålet. Størst er løftet hos Guggenheim, der nu har kursmålet 175 dollar fra tidligere 150 dollar. Det berettiger anbefalingen "køb."

- Oracle har for nylig underskrevet en aftale med Google om at sammenkoble vores skyer - og i første omgang opføre 12 OCI-datacentre inde i Google Cloud. Vi forventer, at Oracle-databasen vil være tilgængelig inden for Google Cloud i september i år, udtaler formand for Oracle Larry Ellison i regnskabet.

- Vores multicloud-samarbejde med Microsoft blev udvidet betydeligt i fjerde kvartal, da vi blev enige om at arbejde sammen for at understøtte OpenAI og ChatGPT, og 11 af de 23 OCI-datacentre, som vi bygger inde i Azure, gik i drift.

Udover fremgangen i cloudforretningen var regnskabet ellers ikke helt efter analytikernes forventninger. Koncernen så i perioden sin omsætning stige 3 pct. til 14,29 mia. dollar, men det var mindre end ventede 14,57 mia. dollar.

Den udvikling dækkede over en særlig fremgang i salget cloud-licenser og -support på 9 pct. til 10,23 mia. dollar mod konsensus ifølge Bloomberg News på 10,20 mia. dollar.

For cloud-infrastruktur isoleret set var der en vækst på 43 pct. til 2,0 mia. dollar i indtægter, mens 1,97 mia. dollar var ventet.

.\\˙ MarketWire