Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Fremgang efter tre dage i rødt forud for inflationstal og rentemelding

12/6 13:06

Investorerne har igen fundet smilet frem onsdag, idet de positionerer sig til en afgørende inflationsmåling samt en rentemelding fra USA.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,6 pct. efter at være faldet tre dage streg.

De seneste to dages negative udvikling var drevet af den franske højrefløjs fremgang i weekendens valgt til EU-parlamentet og den franske præsidents udskrivelse af nyvalg.

Roen på de europæiske aktiemarkeder kan dog blive kortvarig, da der allerede onsdag eftermiddag lander en vigtig forbrugerprisopgørelse og til aften er den amerikanske centralbank klar med sine renteprognoser, og begge kan påvirke finansmarkederne.

- I dag er en stor dag med hensyn til økonomiske nøgletal og rentemelding, siger Ipek Ozkardeskaya, analytiker hos Swissquote Bank, ifølge Bloomberg News.

- Det kan bestemme den globale markedsstemning for resten af måneden og en god del af sommeren, fortsætter analytikeren.

Blandt de største bevægelser blandt enkeltaktierne kan nævnes britiske Rentokil, der stiger 12,6 pct. efter nyheden om, at aktivistinvestoren Trian Fund Management har opbygget en betydelig aktiepost i skadedyrsbekæmpelseskoncernen.

Sektormæssigt ligger finans med et plus på 1,0 pct. i toppen blandt de 11 primære sektorer i Stoxx 600-indekset. Her er plusser på 3,0 pct. til Nordea og 3,4 pct. til Sydbank, der også har opjusteret sine forventninger.

Fremgangen til finansaktierne kommer også i kølvandet af en grundsur tirsdag, hvor den franske politiske uro var med til at sende bankaktierne ned.

.\\˙ MarketWire