Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Kraftigt rentefald efter lavere end ventet inflation

12/6 17:01

En lavere end ventet amerikansk inflation var onsdag med til at sende den danske rente markant lavere.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 9 basispoint til 2,55 pct. efter et fald på 3 basispoint tirsdag.

De amerikanske forbrugerpriser for maj viste en årsvis stigning på 3,3 pct. sammenlignet med en ventet fremgang på 3,4 pct. og samme tendens var synlig i opgørelsen for kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen for fødevarer og energi.

- Det er for højt, men den månedlige stigningstakt er tæt på at være foreneligt med 2 pct. årlig inflation, skriver Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel.

Onsdag aften klokken 20 har obligationsinvestorerne endnu en afgørende forhindring, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, afslutter sit todages rentemøde med en rentemelding.

- Dagens inflationstal ændrer næppe på udfaldet af aftenens rentebeslutning, hvor Fed forventes at holde renten i ro på 5,25-5,50 pct. Vi er dog overbeviste om, at Fed-chef Powell vil anerkende, at dagens inflationstal er et skridt i den rigtige retning, vurderer Sydbanks seniorøkonom.

Rentemeldingen onsdag aften byder også på renteudvalgets beslutningstageres kvartalsvise rentefremskrivning - det såkaldte dot-plot-skema, hvor Sydbanks økonom venter en forventning om to rentenedsættelser i år mod tre i seneste opgørelse fra marts.

.\\˙ MarketWire