Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbanks kursmål løftes efter opjustering hos Danske Bank

13/6 10:53

Sydbanks opjustering onsdag bekræftede ikke blot en stærk udvikling i banksektoren, men viste også, at indtjeningsniveauerne er voldsomt undervurderet i markedet.

Det konkluderer Danske Banks analytiker Asbjørn Nicholas Mørk i en analyse, efter at Sydbank onsdag skruede op for forventningerne til nettooverskuddet i 2024.

- Sydbanks opjustering 12. juni er ikke bare en bekræftelse af de stærke banktendenser, vi længe har talt for. Mens vi venter endnu en opjustering senere i 2024, ses sektorens indtjeningsniveau som voldsomt undervurderet på aktiemarkederne, fremgår det af analysen.

De seneste data fra sektoren vidner ifølge Danske Bank om et højt volumen og stærke pristendenser for indlånene, hvilket kan understøtte nettorenteindtægterne.

Der kan faktisk være nok en opjustering af forventningerne på vej, mener analytikeren.

- Sydbank antager to yderligere rentenedsættelser (fra Den Europæiske Centralbank, red.) i 2024 i sine forventninger, mens vi kun venter én - forskellen udgør 60 mio. kr. på bundlinjen, hvilket kan føre til endnu en opjustering i efteråret, skriver Asbjørn Nicholas Mørk.

Sydbanks kursmål hæves til 440 kr. fra 410 kr., og anbefalingen "køb" gentages.

Sydbank opjusterede onsdag forventningerne til 2024 som følge af en mere positiv udvikling i basisindtjeningen end tidligere ventet.

Banken venter nu et overskud på 2800-3100 mio. kr. mod før 2500-2900 mio. kr.

Torsdag stiger aktien i Sydbank 0,9 pct. til 363,40 kr. Stigningen følger en fremgang på 4,2 pct. onsdag.

.\\˙ MarketWire