Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Ro på igen efter Fed-taler og før producentpriser

13/6 12:10

Efter onsdagens stejle rentefald på 9 basispoint i forlængelse af overraskende rentepositive data for den amerikanske inflation er der torsdag faldet mere ro over obligationsmarkedet.

Renten på den danske tiårige toneangivende statsobligation er torsdag middag på 2,56 pct., som er uændret i forhold til åbningsniveauet torsdag morgen og blot et enkelt basispoint højere end renten onsdag eftermiddag.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, slog en høgeagtig tone an efter sit rentemøde onsdag aften. Centralbanken fastholdt sin rente på 5,25-5,50 pct., men sænkede antallet af rentenedsættelser i år til en enkelt fra tidligere tre. Samtidig blev forventningerne til inflationen i år hævet.

Torsdag kommer en ny runde nøgletal om prisudviklingen i USA med data for producentpriserne, som de udviklede sig i maj. Ifølge Bloomberg News ventes stigningstakten at være tiltaget til 2,5 pct. på årsbasis fra 2,2 pct. i april.

Samtidig kommer de faste torsdagsdata for tilgangen af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge, og her ventes et fald i antallet til 225.000 fra 229.000 ugen før.

Torsdag formiddag bød på opdatering af udviklingen i industriproduktionen i EU. Den faldt i april med 3,0 pct. mod en ventet tilbagegang på 2,0 pct. ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire