Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Renter gør lille comeback efter stort dyk

17/6 17:05

De danske statsrenter steg mandag, hvilket betød et minimalt comeback efter et massivt dyk ugen forinden. Her fik usikkerhed handlerne til at søge mod obligationerne, der kan fungere som en sikker havn.

Det sender kurserne op og renterne ned, mens det mandag gik lige omvendt.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg således mandag til 2,47 pct., som var 5 basispoint højere end før weekenden. Fredag dykkede renten 12 basispoint.

Det var særligt den politiske situation Frankrig, der fyldte fredag, hvor usikkerheden har bredt sig efter præsident Emmanuel Macrons beslutning om at udskrive valg. Det gjorde han som en konsekvens af et svagt EU-valg.

Omvendt fik det højrepopulistiske National Samling en stor sejr ved Europa-Parlamentsvalget, og frygten blandt investorerne er, at mere medvind ved det kommende valg kan føre til en for løs finanspolitik, der kan sende en stor statsgæld ud af kontrol.

Mandag er markedet imidlertid blevet mødt af mere beroligende toner, der særligt har givet udslag på de franske finansmarkeder, og som breder sig. Det skyldes, at lederen af højrepartiet National Samling, Marine Le Pen, har lovet at arbejde sammen med præsident Emmanuel Macron, hvis hun vinder i det kommende nationale valg.

.\\˙ MarketWire