Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Yoyo-bevægelser i de danske renter efter inflationstal fra USA

28/6 17:00

Små tidlige rentestigninger på det danske obligationsmarked fredag blev stort set udvisket ud på eftermiddagen, da markedsdeltagerne blev bekræftet i, at inflationen i USA er på vej ned.

Men i løbet af den sidste times handel trak renterne igen højere.

Inden de amerikanske inflationstal var renten på den tiårige danske statsobligation steget 4 basispoint til 2,50 pct., men efterfølgende blev renten presset tilbage i 2,46 pct. - før den igen vendte snuden opad og endte i 2,51 pct. svarende til en stigning over dagen på 5 basispoint.

Fredag i sidste uge sluttede renten på papiret i 2,45 pct.

Eftermiddagens bevægelser blev sat i gang af den amerikanske centralbanks foretrukne inflationstal, som viste et fald i kerneinflationen til 2,6 pct. på årsbasis fra 2,8 pct. i april.

Et andet nøgletal viste desuden en mindre stigning i det amerikanske privatforbrug end ventet, og det er sammen med inflationstallene med til at styrke troen på, at der kan komme to rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank i år.

Det giver lavere renter, konstaterer chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard fra Totalkredit.

- Det går den rigtige vej med inflationen i USA, og det bekræfter tallene i dag, hvor også månedsstigningen i den del af økonomien, der har med service at gøre, også falder. Netop inflationen, der stammer fra serviceerhvervene, har længe været en sten i skoen, og nu er der mere, der peger i den rigtige retning her også. Det giver centralbanken mere manøvrerum til at sætte renterne ned, skriver han i en kommentar.

.\\˙ MarketWire