Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Sværm af nøgletal med enkelte afbrydelser fra ECB og Fed

3/7 07:01

En regulær nøgletalsstorm er i vente onsdag, hvor handlerne kan se frem til nyt om de europæiske producentpriser samt et frisk indblik i tilstanden på det amerikanske jobmarked.

Det tætpakkede program af nøgletal vil i dagens løb blive afbrudt af indslag fra den portugisiske by Sintra, hvorfra Den Europæiske Centralbank denne uge holder sin årlige konference.

På talerstolen i dagens løb er blandt andet centralbankchef Christine Lagarde og John Williams, der er chef for New York-afdelingen af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og fra samme kant venter i aften referatet fra seneste rentemøde.

Der er lagt op til en stille start på det danske obligationsmarked onsdag, efter at renten tirsdag satte sig 1 basispoint til 2,59 pct.

I USA faldt renten på det tilsvarende statspapir 3 basispoint til 4,43 pct., og den fastholdes onsdag morgen på markedet i Tokyo. Det er samme niveau, som da markedet lukkede i Danmark.

Den toårige toneangivende statsobligation faldt 1 basispoint til 4,74 pct., men onsdag morgen er renten igen 4,75 pct. i Tokyo.

NYT OM USA'S JOBMARKED

I formiddag offentliggøres udviklingen i producentpriserne i eurozonen for maj. Her er ventet et fald i priserne på 4,1 pct. på årsbasis og et dyk på 0,1 pct. på månedsbasis. Prisfaldene står dermed til at aftage, efter at de i april lød på henholdsvis 5,7 og 1,0 pct.

Dagens vigtigste nøgletal er den amerikanske ADP-jobrapport for det private jobmarked, der offentliggøres klokken 14.15. Tallet kan nemlig give en forsmag på den officielle jobrapport fra USA, der offentliggøres fredag.

Rapporten ventes at vise en jobskabelse i den private sektor på 165.000 i juni fra 152.000 måneden før.

Kort tid efter fremlægges den ugentlige opgørelse af nytilmeldte ledige i USA, der ventes at være tiltaget en spids til 235.000 fra 233.000 måneden før.

- Viser arbejdsløshedstallene i dag svaghedstegn, kan det give rentefald og en svækket dollar. Det øger nemlig sandsynligheden for, at den amerikanske forbundsbank sænker renten i september, vurderer Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Senere onsdag offentliggøres det amerikanske ISM-indeks for servicesektoren. Her er ventet en tilbagegang til 52,6 i juni fra 53,8.

Desuden byder dagen på endelig opgørelser af temperaturmålingerne blandt indkøbscheferne i USA, nyt om fabriksordrerne samt ordreindgangen af varige goder.

.\\˙ MarketWire