Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forsikrings- og pensionssektor fik positivt afkast i maj viser tal fra Nationalbanken

3/7 08:49

Forsikrings- og pensionssektoren fik et afkast på 49,6 mia. i maj. Det er sjette gang på syv måneder, at pensionsafkastet er positivt, viser tal fra Nationalbanken.

- Der har været næsten uafbrudt fremgang siden november sidste år, og det er især aktiemarkederne, som leverer det solide afkast i den periode. De positive afkast falder på et ganske tørt sted efter et brat fald i afkastet i 2022, hvor der blev barberet godt og grundt af danskernes pensionsopsparinger, siger Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, om resultatet.

Nationalbankens statistik på området kan dateres tilbage til 2015.

- Siden statistikkens begyndelse er afkastet positivt med 1207 mia. kr. Det dækker dog over nogle pæne udsving undervejs. I 2022 var afkastet således negativt med cirka 700 mia. kr., mens det i 2018 var tæt på et rundt nul. Sidste år lød afkastet på 332 mia. kr., mens det indtil videre lyder på 95 mia. kr. i år, lyder det fra privatøkonomen.

Han påpeger, at med de udsving er det vigtigt, at man har det lange sigte på ved investeringer:

- Det har de fleste, når vi taler pensionsopsparing, da de fleste først skal bruge pengene et godt stykke ude i fremtiden. Derfor er der plads til udsving undervejs, og at afkastene kan vende på en tallerken. Det skal man huske på, når det går vildt for sig på de finansielle markeder, siger Brian Friis Helmer.

.\\˙ MarketWire