Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Carlsberg bryder sommerstilheden med endeligt bud på Britvic

8/7 09:08

På en sommerferiestille mandag satte Carlsberg sig selv i fokus på aktiemarkedet, da bryggerigiganten før børsens åbning meldte, at man havde givet endnu et bud på den britiske læskedriksproducent Britvic.

Markedet har også fået en håndfuld kursmålsændringer på flere aktier blandt andet Mærsk, Vestas, Zealand, B&O og NKT. Fra H+H og SIF er der i weekenden også kommet nyt. H+H meddeler, at produktionen i UK standses og SIF har opjusteret.

Eliteindekset C25 stiger mandag marginale 0,02 pct. til 1979,17 efter et fald på 0,1 pct. fredag, men dog en stigning på 1,3 pct. samlet i sidste uge.

CARLSBERG I BRITISK OPKØB FOR 29 MIA KR

Carlsberg ser ud til at få fingre i den britiske drikkevarekoncern Britvic, som det danske bryggeri længe har været varm på.

For bestyrelsen i Britvic har i sinde at anbefale aktionærerne at stemme for det bud på 3,3 mia. pund, eller omkring 29 mia. kr., som Carlsbergs har fremsat mandag morgen.

Det kommer dog til at koste aktionærerne det løbende aktietilbagekøbsprogram, der suspenderes for at finansiere handlen.

Carlsbergs B-aktie stiger 3,3 pct. til 865 kr. mandag morgen efter et fald på 0,7 pct. fredag.

EN HÅNDFULD NYE KURSMÅL

A.P. Møller - Mærsk var fredagens store taber med et drop på hele 5,2 pct. og en bundplacering i eliteindekset C25. Nu har britiske Barclays set nærmere på værdisætningen og løftet kursmålet til 10.700 kr. fra 8150 kr. Det er dog stadig et godt stykke under den nuværende kurs og Barclays fastholder da også den negative anbefaling "undervægt".

Mærsk B falder 2,8 pct. til 11.,960 kr. mandag.

Zealand Pharma falder 1,6 pct. til 935 kr. efter et plus på 1,1 pct. fredag. Selskabet har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af Carnegie, der til gengæld løfter kursmålet til 945 kr. mod tidligere 830 kr.

Carnegie har derimod løftet anbefalingen af B&O til "køb" fra "hold" og kursmålet med 20 pct. til 12 kr. B&O-aktien stiger 3,7 pct. til 0,55 kr.

NKT falder 0,2 pct. til 617 kr. efter at have fået løftet sit kursmål til 522 kr. fra 484 kr. hos Barclays. Den negative anbefaling "undervægt" bliver dog fastholdt.

NYT FRA H+H OG SIF

H+H har midlertidigt stoppet produktionen på selskabets fabrik i Borough Green i Storbritannien. Fabrikken står for cirka 15 pct. af H+H's samlede omsætning. Det efter de britiske myndigheder har fundet brud på sikkerhedsstandarderne.

H+H falder 4,0 pct.til 99,10 kr.

SIF er i forhandlinger om transfer af kontraktrettighederne på Stefán Teitur Thórdarson med sigte på et omgående klubskifte. Derfor opjusterer selskabet forventningerne til hele året til et resultat før eventuel dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat til 25 mio. kr. til 33 mio. kr. mod tidligere et overskud på 18 mio. kr. til 26 mio. kr.

SIF-aktien stiger 2,3 pct. til 27 kr.


.\\˙ MarketWire