Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Fransk medvind til aktier - britisk forsikringsselskab i top på bud

8/7 12:30

De europæiske - og især det franske - aktiemarkeder drager et lettelsens suk over afgørelsen på det franske parlamentsvalg søndag.

Selv om ingen af parterne har fået et absolut flertal, så var fremgangen til højrefløjspartiet National Samling langt mindre end ventet.

- Det var selvfølgelig en stor overraskelse, men når du ser på markedsreaktionen, er den tenderende flad. Der er intet klart flertal i nationalforsamlingen og intet flertal til den ydre venstrefløj, siger Nicolas Forest, der er investeringsdirektør i Candriam, i et interview med Bloomberg TV.

Det toneangivende indeks på børsen i Paris, CAC 40, stiger 0,5 pct. i middagshandlen, mens det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger 0,4 pct. højere.

Det er dog et britisk forsikringsselskab Hiscox, der har indtaget toppen af det brede europæiske indeks. Forsikringsaktien stiger 9,9 pct. på nyheden om, at både japanske Sompo og italienske Generali er interesserede i selskabet, skriver Bloomberg News baseret på anonyme kilder.

Blandt de mest stigende aktier ligger den franske spilproducent Ubisoft efter en dobbelt opgradering af aktien hos det amerikanske finanshus Jefferies, der er vendt rundt på en tallerken i forhold til vurderingen af potentialet i aktien og anbefaler nu "køb" mod tidligere "underperform".

Kursmålet har også fået et gevaldigt løft til 29 euro fra 21,5 euro, fremgår det af Bloomberg News.

På børsen i Paris ligger Ubisoft-aktien ved middagstid mandag 8 pct. højere i 21,23 euro.

I bunden ligger den tyske kunstgødningsproducent K+S med et fald på 6 pct. til 11,78 euro til det laveste niveau siden august 2011.

Faldet kommer, efter analysehuset BofA Global Research har skåret anbefalingen til "underperform" fra "køb" og kursmålet til 10 euro fra 18 euro.

.\\˙ MarketWire