Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Helle Thornings mand Stephen Kinnock får ministerpost

8/7 15:23

Stephen Kinnock er udnævnt som minister i Keir Starmers nye Labour-regering i Storbritannien. Han er tildelt en af ministerposterne i Sundheds- og Socialministeriet.

Det bekræftes på sociale medier af hans hustru, den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Kunne ikke være mere stolt eller gladere for denne nye Labour-regering. Så mange gode folk på deres poster og klar til at tjene deres land, skriver Helle Thorning-Schmidt.

Den nye britiske premierminister Keir Starmer fra arbejderpartiet har udnævnt 51 ministre i sin nye regering efter valget.

Det består efter britisk praksis af en inderkreds af kabinetsministre, som har en stribe andre ministre under sig.

Den 54-årige Kinnock er ikke medlem af kabinettet.

De seneste fire år har han haft ordførerposter inden for udenrigspolitik, forsvar og migration. Derfor var han et bud på en ny minister for indvandrerområdet.

Men det skete ikke, da han skal arbejde med sundhed- og socialpolitik.

Indvandring er et prioriteret område for Labour, som blandt andet vil skrotte den afgående konservative regerings plan om at sende asylansøgere til Rwanda.

Det er en plan, som Socialdemokratiet i Danmark også har kæmpet for. Men nu lyder det fra trepartiregeringen, at det skal være en europæisk løsning.

Kinnock blev valgt ind i Underhuset i 2015 for Labour.

Han er søn af den tidligere Labour-leder Neil Kinnock, som sad i knap ti år fra 1983. Det lykkedes ham aldrig at blive premierminister, da han var oppe imod Margaret Thatcher og John Major fra de konservative.

Kinnock fik knap 18.000 stemmer i valgkredsen Aberafan Maesteg på den sydwalisiske kyst.

Den nærmeste udfordrer var Reformpartiets kandidat, som fik 7484 stemmer.

Den konservative kandidat i valgkredsen fik kun 2903 stemmer.

/ritzau/