Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Novo og ISS trækker ned fra start mens Mærsk retter sig

9/7 09:14

Novo Nordisk og ISS er tirsdag fra åbningen på det danske aktiemarked med til at trække det danske eliteindeks, C25, ned med 0,1 pct. til 1974,61.

Der er derimod umiddelbart stabilisering i Mærsk-aktierne efter to dage med et samlet fald på 10 pct.

Der vil tirsdag være stor fokus på den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, som i eftermiddag giver sin halvårlige briefing om pengepolitikken til et udvalg i Senatet.

Sværvægteren Novo Nordisk falder fra åbningen 1,0 pct. til 974,50 kr.

ISS falder fra start desuden 0,7 pct. til 122,40 kr., efter at SEB har sænket kursmålet for aktien til 180 kr. fra 200 kr.

Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af Bloomberg.

Mærsk-aktierne har derimod fundet fodfæste efter et par dage med bekymring for rateudsigterne.

Forhandlingerne mellem Hamas og Israel har skabt håb om en fred i regionen, og det har fået nogle til at tænke i retning af en genåbning af trafikken gennem Suez-kanalen,hvilket vil betyde lavere fragtrater frem for den dyrere sejlads syd om Afrika.

Mærsk B ligger 0,3 pct. højere i 11.715 kr.

Der er også positiv stemning om NKT, der i den indledende handel stiger 1,1 pct. til 623 kr. Det amerikanske finanshus Jefferies har løftet kursmålet for aktien med 7 pct. til 540 kr. fra førhen 504 kr.

Anbefalingen af aktien fastholdes imidlertid på negative "underperform".

Carlsberg stiger desuden 0,3 pct. til 868 kr. efter en stigning mandag på 3,4 pct. ABG Sundal Collier har hævet anbefalingen af bryggeriaktien til "køb" fra "hold", efter at Carlsberg mandag kunne offentliggøre et nyt bud på den britiske læskedrikproducent Britvic. Kursmålet er uændret 1000 kr.

Blandt sidepapirerne falder H+H yderligere 2,7 pct. til 97 kr. Det er endnu uvist, hvornår H+H International kan genstarte produktionen på fabrikken i Borough Green i England, men den danske porebetonkoncern vurderer, at lageret ved faciliteten vil være tomt i løbet af denne uge, og at det vil påvirke både kundeservice og omsætningen.

Det oplyste selskabet mandag aften i meddelelse til fondsbørsen.

- Lageret af produkter fra Borough Green-faciliteten forventes at løbe tør inden udgangen af denne uge, hvilket vil påvirke service og indtægter, hedder det.

- Indtil en plan for løsning af problemet er etableret, er det ikke muligt at estimere, hvornår produktionen kan genoptages. Derfor kan den samlede økonomiske påvirkning af produktionslukningen ikke estimeres på nuværende tidspunkt.

H+H International oplyste fredag, at selskabet midlertidigt har stoppet produktionen på selskabets fabrik i Borough Green, der tegner sig for ca. 15 pct. af H+H's samlede omsætning.

H+H-aktien faldt mandag 3,4 pct. til 99,70 kr.

.\\˙ MarketWire