Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Novo og Nordea tyngede på stille sur dag

9/7 17:08

Der var fald på aktiemarkederne i Europa tirsdag, og det danske marked formåede ikke at gå mod strømmen, som det sker nogle gange. Indekstunge Novo Nordisk endte i den nedre ende kun overgået af Nordea, der kommer med regnskab mandag.

Samlet endte C25-indekset med et fald på 0,9 pct. i 1959,38.

Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, som begyndte sin todagesredegørelse i Kongressens to kamre formåede ikke at flytte markederne markant. .

I sin forberedte tale til Senatet advarer Powell mod, at økonomien og arbejdsmarkedet kan blive ramt, hvis renten sættes for lidt ned - eller at det sker for sent. Det skriver Bloomberg News.

Jerome Powell siger også, at sættes renterne ned for tidligt eller for meget, kan det stoppe den nedadgående kurve for inflationen.

- Flere gode data kan styrke vores tillid til, at inflationen bevæger sig mod de 2 pct., siger centralbankens formand til Senatets Bankudvalg.

Hans tale rykkede ikke finansmarkederne.

Sommerferiestemning har sænket sig, og udover Powell er der "kun" inflationstal fra USA på torsdag, der kan rykke markederne.

- Det er de to højdepunkter, der er i ugen, vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

- Alle lytter med, (når Powell taler, red.) selv om han nok ikke siger det store, men det afgørende ligger i kommunikationen, og man vil se på, hvor blød han er, siger han.

NOVO OG NORDEA BUNDEDE

Sværvægteren Novo Nordisk faldt 1,9 pct. til 966 kr. efter skriverier, der sammenligner det aktive stof i Novo Nordisk fedme- og diabetesmidler med stoffet hos rivalen Eli Lilly. Det falder klart ud til Lillys fordel, men har tidligere været offentliggjort.

Nordea dykkede helt til bunds med et fald på 2,4 pct. til 80,04 kr. Det sker, efter at finanshuset Autonomous har sænket anbefalingen for aktien til "neutral" fra "outperform" og skruet marginalt på kursmålet. Dertil er der stadigvæk usikkerhed i forbindelse med hvidvasksagen, der på vej i retten.

Nordea leverer mandag morgen tal for andet kvartal.

Tryg, der starter den danske regnskabssæson allerede på torsdag, endte uændret i 152 kr.

MÆRSKS FALD KLINGEDE AF

Mærsk-aktierne faldt kun marginalt efter et par dage med markant fald på udsigterne i en aftale i Gaza-konflikten og dermed modvind til raterne og indtjeningen.

Forhandlingerne mellem Hamas og Israel har skabt håb om en fred i regionen, og det har fået nogle til at tænke i retning af en genåbning af trafikken gennem Suez-kanalen, hvilket vil betyde lavere fragtrater frem for den dyrere sejlads syd om Afrika.

Mærsk B-aktien sluttede uændret i 11.680 kr. efter fald på over 5 pct. både fredag og mandag.

Øverst i indekset endte Bavarian Nordic med en stigning på 1,6 pct. til 185,20 kr. og Zealand Pharma med en stigning på 0,7 pct. til 953,50 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Carlsberg steg 0,3 pct. til 868 kr. efter en stigning mandag på 3,4 pct., da bryggeriet kunne offentliggøre et tredje bud på den britiske læskedrikproducent Britvic. ABG Sundal Collier har hævet anbefalingen af bryggeriaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet er uændret 1000 kr. Danske Bank sænket sit kursmål for aktien til 1100 kr. fra 1170 kr., mens CIC går modsat og løfter til 1180 kr. fra 1100 kr. Begge anbefaler uændret "køb".

Uden for det fine selskab, C25, faldt Gubra 16,3 pct. til 608 kr. uden nyt, men efter fem dage i træk med stigninger fra 566 kr. Aktien er dog stadig steget massive 386 pct. i år.

.\\˙ MarketWire