Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Europæiske rentefald op til amerikanske inflationstal

10/7 17:02

Der var relativt klare rentefald på obligationsmarkederne i Europa onsdag forud for torsdagens med spænding ventede inflationstal fra USA.

Herhjemme var det også en dag med faldende renter. Dagens slutresultat for den tiårige danske statsobligation var et rentefald på 5 basispoint til 2,50 pct.

Dermed blev tirsdagens rentestigning på 5 basispoint neutraliseret.

Dagens nøgletal omfattede et fald i inflationen i Danmark til 1,8 pct. i juni fra 2,2 pct. måneden før.

Det fik cheføkonom Erik Bjørnsted fra Dansk Metal til at erklære "inflationen under kontrol".

Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, vurderer dog, at der er udsigt til svagt tiltagende inflation frem mod årsskiftet:

- Ser vi fremad, så forventer vi, at inflationen vil stige moderat til et niveau omkring 3 pct. ved årets udgang. Det afspejler, at lønstigningerne er tiltaget og at virksomhederne generelt har svært ved at absorbere de højere lønomkostninger i indtjeningen. Her bør det bemærkes, at lønvæksten i øjeblikket ligger på det højeste niveau i 37 år, skriver han i en kommentar og fortsætter:

- Dertil vil en række materialeomkostninger, samt elpriserne, ikke længere trække inflationen ned i samme omfang som tidligere.

Torsdag gælder det amerikanske forbrugerpriser i juni. De ventes ifølge Bloomberg News at vise et fald i inflationen til 3,1 pct. fra 3,3 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire