Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Nordea og grønne aktier sendes i bund i sur C25-start

15/7 09:19

Nordea sendes mandag morgen ned på børsen i København, efter at banken ellers har leveret et samlet lidt større overskud end ventet for andet kvartal, og i et generelt surt marked er der også modvind til blandt andet energiselskabet Ørsted og vindmølleproducenten Vestas.

C25-indekset falder med 0,4 pct. til 1990,18 efter godt et kvarters handel.

Weekendens attentatforsøg på den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er ikke gået ubemærket hen i aktiemarkedet. De amerikanske futures stiger, da sandsynligheden for at Trump vinder valget har fået medvind, men det er ikke nødvendigvis godt nyt for de europæiske og dermed de danske aktier.

Særligt Ørsted og Vestas rammes, idet Donald Trump tidligere har erklæret sig som stor modstander af udviklingen af havvindmølleparker i USA.

Ørsted falder med 3,5 pct. til 399,80 kr., og Vestas bakker med 2,1 pct. til 164,90 kr.

SOLIDT REGNSKAB FRA NORDEA BELØNNES IKKE

Storbanken Nordea kom pænt ud af andet kvartal, hvor de fleste hovedtal endte en spids over markedets forventningerne i form af konsensusestimater fra Infront Data.

Indtægterne blev holdt oppe af gebyrposten, mens renteindtægterne omvendt skuffede en smule. Samtidig var nedskrivningerne lidt lavere end ventet, og samlet tjente Nordea 1303 mio. euro efter skat i perioden.

For hele året fastholder den nordiske bankkoncern forventningerne om en egenkapitalforrentning på over 15 pct.

Investorerne er dog ikke helt overbeviste, og aktien falder med 3,1 pct. til 79,32 kr.

I den positive ende af skalaen ligger Genmab, der er helt uændret i 1845,50 kr. Her trækker det op, at canadiske RBC ifølge data fra Bloomberg News har løftet sin anbefaling til "outperform" fra "sector perform".

H+H GENÅBNER FABRIK

Porebetonselskabet H+H skal i gang med at genåbne den fabrik i Storbritannien, der blev lukket og tømt tidligere på måneden.

Lukningen estimeres frem til nu samt i løbet af genåbningen at medføre et tab på driften før særlige poster på 10-15 mio. kr. Det skyldes tabt produktion og omkostninger direkte relateret til nedlukningen.

H+H-aktien falder med 0,1 pc.t til 98,50 kr. fra start.

I analyseafdelingen er der også nyt til Carlsberg, der af RBC har fået sænket kursmålet til 890 kr. fra 970 kr.

Anbefalingen er uændret "sector perform", viser data fra Bloomberg News.

Carlsbergs B-aktie bakker 0,2 pct. til 863,80 kr.

Novo Nordisk har omvendt fået øget kursmålet af Carnegie til 1060 kr. fra 1006 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "køb".

Medicinalaktien stiger med 0,2 til 982 kr.

.\\˙ MarketWire