Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea-direktør tilfreds med kvartalet: Kunderne har det godt

15/7 11:32

Der er tilfredshed med forløbet af første halvår for Nordea og forventning om fortsat god lønsomhed.

Det siger topchefen i Nordea Frank Vang-Jensen til MarketWire.

- Vi har en egenkapitalforretning i andet kvartal på 17,9 pct. og er godt på vej til at levere god lønsomhed også i 2024, siger han og understreger, at tilstanden på privatmarkedet er god, og at det også er tilfældet på erhvervsmarkedet.

- Indlån fra private er steget 1 pct. og fra erhverv 5 pct., og det indikerer at vores kunder har det godt, forklarer topchefen. Kunder bruger ikke opsparing til at betale regninger med.

De tunge poster i regnskabet som banken selv direkte har indflydelse på - nettorenter og gebyrer - stiger med henholdsvis 4 og 6 pct. De er den klart største indtægtspost. Samlet stod de for omkring 2,7 mia. euro af bankens samlede indtægter på lige over 3 mia. euro i andet kvartal i år.

Det glæder Frank Vang-Jensen.

De samlede omkostninger i andet kvartal steg 6 pct. i forhold til samme kvartal året før.

- Den vækst ligger i naturlig forlængelse af den beslutning vi tog tilbage i 2022 om at øge vores investeringer. Det har vi så øget yderligere for at øge vores modstandsdygtighed og sikre vækst, fremhæver topchefen, der understreger at væksten i den post er helt som planlagt.

FORVENTNING FASTHOLDES

Selvom Frank Vang-Jensen venter fortsat god lønsomhed i andet halvår og har leveret en egenkapitalforretning på 18 pct. i første halvår, så indeholdt regnskabet ikke en opjustering.

Forventningen til hele året er fortsat en egenkapitalforretning "over 15 pct.".

18 pct. er jo over 15 pct. kan man sige. Frank Vang-Jensen understreger igen at han venter et stærkt andet halvår.

USIKKERHED MINDRE, MEN ANDERLEDES

Der er fortsat usikkerhed om fremtiden, den makroøkonomiske usikkerhed er mindre nu end tidligere, mens den geopolitiske er større.

- Vi begynder at se spæde tegn på bedring i privatmarkedet, og når renterne kommer længere ned, tror jeg, vi vil begynde at bygge aktivitet op i samfundet, siger han.

Frank Vang-Jensen fremhæver at låneansøgninger til bolig stiger. Kunderne vil gerne have tilsagn om lånemuligheder og det finder topchefen positivt. Dertil fremhæver han, at der er stigende aktivitet på investeringsprodukter. På virksomhedssiden ser Nordea større aktivitet på obligationsmarkedet og en bedring på markedet for opkøb - M&A.

- Når renterne begynder at komme længere ned, vil jeg tro vi begynder at bygge aktivitet op i samfundet, siger Frank-Vang-Jensen.

Mens Nordea-chefen ser den makroøkonomiske usikkerhed være lavere end for et år siden, ser han den geopolitiske som klart større.

Geopolitiske spændinger og chok over geopolitik kan skabe dønninger, og det skal vi være opmærksomme på.

- Samlet ser det dog ud til at usikkerhederne ved at lande og andet halvår bygger i den rigtige retning, siger Frank Vang-Jensen, der nu vurderer, at 2025 kan gå hen og blive et godt år.

.\\˙ MarketWire