Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Større vinderchancer til Trump ved præsidentvalget sender S&P 500 i rekord

15/7 15:39

Et fejlslagent attentatforsøg mod den republikanske præsidentkandidat Donald Trump sender de amerikanske aktier i vejret mandag, da sandsynligheden for et genvalg nu synes endnu større.

Udsigten til fire nye år med Donald Trump i Det Hvide Hus styrker udvalgte sektorer - for slet ikke at tale om hans eget selskab Trump Media - mens sektoren for grønne aktier sendes ned.

- Trump som præsident er sandsynligvis positivt for risikolysten ... vi bør se S&P 500-futures og dollar styrket i dag, siger Chris Weston, der er direktør i Pepperstone, til Reuters.

- Det er løftet om at deregulere den amerikanske industri, der bør udløse stigninger, fortsætter han.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,5 pct. til rekorden 5640,22, det teknologitunge Nasdaq-indeks øger 0,6 pct., og det samme gør Dow Jones.

Donald Trump overlevede i weekenden et attentatforsøg ved et vælgermøde i delstaten Pennsylvania. Her blev den tidligere præsident beskudt og ramt henover øret, inden Secret Service fik garderet den tidligere præsident. Efter at gerningsmanden var uskadeliggjort, rejste Donald Trump sig og gik fra podiet med ordene "kæmp, kæmp, kæmp".

Det har forbedret sandsynligheden for et genvalg til Donald Trump, viser en undersøgelse foretaget af bettinghjemmesiden Predictit ifølge Reuters. Predictit ser nu en sandsynlighed på 66 pct. for en republikansk sejr i november mod tidligere 60 pct.

SEKTORER OP

En sejr til Donald Trump ved præsidentvalget i november kan få stor indvirkning på det amerikanske aktiemarked.

Det kan aflæses i det amerikanske formarked mandag, hvor blandt andet forsvars- og fængselsaktierne står til at åbne med pæne stigninger.

Geo Group og Core Civic, der begge er private udbydere af fængsler, stiger 9,0 og 5,7 pct. Våbenproducenterne Smith & Wesson og Sturm Ruger øger samtidig 12,7 og 7,2 pct.

Det er ventet, at en præsidentperiode med Donald Trump ved roret vil føre til mindre regulering af de amerikanske industrier. Det lover godt for medicinal- og finansaktierne.

Apotekerkæden CVS stiger 1,4 pct., USA's største sygekasse, Unitedhealth, vinder 2,4 pct., og Novo-rivalen Eli Lilly øger 1,0 pct.

I finanssektoren stiger Goldman Sachs efter sit regnskab for andet kvartal med 1,6 pct. I perioden var både indtægterne og indtjeningen over forventning.

OG DEN GRØNNE SEKTOR NED

I sin tid som præsident var der dog også nogle sektorer, som Donald Trump absolut ikke var fortaler for.

Særligt de grønne aktier har den tidligere præsident talt negativt om.

Det tynger den amerikanske energiudvikler GE Vernova, der blandt andet udvikler vindmøller, med 0,8 pct., og kollegaen Nextera taber 3,5 pct. Samtidig falder solenergiudviklerne Solaredge og First Solar med 13,7 og 8,5 pct.

Omvendt øger olieselskaber som Exxon Mobil, Chevron og Halliburton med 0,3-0,7 pct.

Blandt enkeltaktierne sværmer investorerne også om Donald Trumps eget selskab, Trump Media & Technology Group, der står bag det sociale medie.

Selskabet har tidligere været en måde for Trumps støtte at vise opbakning, og den chance lader går dem ikke forbi mandag.

Aktien brager i vejret med over 38 pct. i formarkedet.

MACY'S DYKKER EFTER AFVIST KØBSBUD

Den amerikanske stormagasinkæde Macy's har afvist et bud fra en investorgruppe bestående af Arkhouse Management og Brigade Capital.

Buddet på 24,80 dollar per aktie har tidligere understøttet aktien, men afvisningen af buddet sender nu aktien ned i en vis fart. Macy's falder i den indledende handel i USA med 13,4 pct.

.\\˙ MarketWire