Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grønne aktier presset af stigende udsigt til Trump som præsident

15/7 17:06

Vestas og Ørsted var presset i bund på det danske aktiemarked mandag, hvor de to grønne aktier var de mest faldende i det danske C25-indeks.

Det kan hænge sammen med markedets stigende forventninger til, at Donald Trump igen bliver præsident i USA.

Ved et vælgermøde i staten Pennsylvania søndag var Donald Trump udsat for et attentatforsøg, der nu forventes at styrke hans vinderchancer, når der afholdes amerikansk valg til november.

Lykkes han med at blive genvalgt, kan det ramme de grønne aktier, heriblandt danske Ørsted og Vestas. Det mener Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

- Der er ingen tvivl om, at Trump vil gøre, hvad han kan for at gøre livet sværere for de to selskaber og for industrien. Han kan dog nok ikke ødelægge ret meget for dem på korte bane, konstaterer Jacob Pedersen, der lige nu selv opholder sig i USA.

- Det, som er vedtaget for landvind, er vedtaget i Kongressen allerede, og flere republikanske stater er også afhængige af de job, siger aktieanalysechefen.

På den korte bane reagerer investorerne ved at sende Ørsted-aktien ned med 5,5 pct. til 391,40 kr., mens Vestas smed 6,4 pct. til 157,60 kr.

For de øvrige aktier forudser Jacob Pedersen, at de mere defensive aktier kan høste nogle fordele. Det gælder blandt andet medicinalselskaberne, som under præsident Joe Biden har været kritiseret for deres priser.

- Vi har set tidligere, at Trump også gerne vil begrænse medicinalpriserne, men det er normalt lidt mere hjerteblod for demokrater, siger han.

.\\˙ MarketWire