Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Burberry styrtede efter direktørfyring i surt marked

15/7 17:44

Norske Orkla, der blandt andet ejer danske Kims, havde en god dag på børsen mandag, efter at forbrugsgiganten leverede et overbevisende regnskab for andet kvartal.

Samme positive udvikling var på ingen måde gældende for Burberry, der blev banket helt i bund efter fyringen af modehusets topchef og suspenderingen af udbyttebetaling i år.

Også i luksusafdelingen var der modgang til den schweiziske urproducent Swatch Group, hvis regnskab varslede svære tider for sektoren efter svage takter fra Kina.

- Luksussektoren lider under den negative reaktion på nøgletal fra Kina, siger Ipek Ozkardeskaya, der er seniormarkedsanalytiker i Swissquote Bank, til Reuters.

- De seneste tal var understøttet af en slags basiseffekter, hvor de blev sammenlignet med et svagt udgangspunkt. Kigger man derimod frem, vil basiseffekternes positive indvirkning alle sammen være aftagende, fortsætter hun.

Den kinesiske økonomi voksede mindre end ventet i andet kvartal, viser nøgletal offentliggjort mandag.

Det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt 1,0 pct.

Orkla var flyvende mandag efter sit regnskab for andet kvartal, hvor både indtjening og nettooverskud langt oversteg markedets forventninger.

Kims-ejeren steg 5,3 pct. til 89,85 norske kr.

Nederst i Stoxx 600 endte Burberry, der har fyret sin topchef Jonathan Akeroyd og i stedet indsat Joshua Schulman på posten.

I den forbindelse er udbyttet for i år blevet sløjfet, mens der arbejdes på initiativer til at sætte skub i forretningen igen.

Aktien styrtdykkede med 16,1 pct. til 744 pence.

I bunden akkompagnerede Swatch Group, der mandag kom med regnskab for første halvår, der skuffede som følge af en svækket efterspørgsel fra Kina.

I perioden bakkede selskabets indtjening med hele 70 pct. sammenlignet med første halvår for et år siden.

Aktien bakkede 9,8 pct. til 170,70 schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire