Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ryanair spår betydeligt fald i billetpriserne i 2024/25

22/7 07:27

Ryanair venter betydeligt lavere billetpriser i sommerperioden, efter at indtægterne fra billetsalget i første kvartal faldt 15 pct. i gennemsnit.

Nedjusteringen kommer i forbindelse med Ryanairs regnskab for første kvartal, der også landede milevidt fra markedets forventninger.

Ryanairs omsætning gik uventet tilbage med 0,5 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode et år før. Toplinjen landede på 3,63 mia. euro, men der var ventet 3,92 mia. euro af analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Lavprisselskabet fløj ellers flere passagerer end ventet i perioden. Ryanair havde i alt 55,5 mio. kunder i første kvartal, mens konsensus lød på 55 mio. passagerer.

Ryanair oplyser i sit regnskab, at efterspørgslen på flyrejser er stor, men at lave billetpriser vil presse i andet kvartal af 2024/25, hvor indtægterne fra den front ventes at være "betydeligt lavere end sidste sommer". Før var det forventningen, at niveauet for billetpriserne ville være uændret eller lidt højere end sidste år.

Det betyder også, at det endnu er for tidligt for Ryanair at sætte tal på forventningerne til overskuddet efter skat. Lavprisselskabet satser dog på, at det kan ske efter regnskabet for første halvår af 2024/25.

Til gengæld venter Ryanair kun en beskeden stigning i omkostningerne, da selskabet har hedget en stor del af sine omkostninger til brændstof.

Overskuddet efter skat blev tæt på halveret i perioden til 360 mio. euro. Her var ventet 512 mio. euro.

Ryanair venter fortsat at flyve 198-200 mio. passagerer i 2024/25.

.\\˙ MarketWire