Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Kazimir: Markedets forventninger er hverken helt forkerte eller retningsvisende

22/7 11:17

Markedets forventninger om yderligere to rentesænkninger fra Den Europæiske Centralbank, ECB, i år er ikke "helt fejlplacerede", men bør heller ikke betragtes som "givet eller et basisscenarie".

- Vi er på vej mod vores mål, men vi er der afgjort ikke endnu, lyder vurderingen fra den slovakiske centralbankdirektør og ECB-rådsmedlem, Peter Kazimir, vedrørende udviklingen for inflationen ifølge Bloomberg News.

- Som følge af flere faktorer - både indenrigs og globalt - er der stadig en risiko for, at et inflationært pres genopstår, som ikke kan ignoreres, fortsætter han.

ECB har et mål om en inflation på 2 pct. Senest blev den opgjort til 2,5 pct. i eurozonen.

Sidste uge valgte ECB at fastholde sin indskudsrente på 3,75 pct., efter at den blev sænket i juni. Centralbanken har endnu afvist at slå sig fast på en konkret rentebane.

- Der er ingen grund til at forhaste vores beslutninger, siger Peter Kazimir.

- Nyd sommerroen og vent på det længe ventede "sundhedstjek" i september. De kommende data kombineret med friske prognoser vil danne baggrund for enhver nødvendig beslutning, fortsætter han.

Markedet indregner lige nu et sted mellem en og to rentesænkninger i år fra ECB, hvor den første er indregnet i oktober.

.\\˙ MarketWire