Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schweizisk varmeanlægsproducent topper i Europa efter opjustering

22/7 12:12

Schweiziske Belimo er på himmelflugt mandag, efter at selskabet, der producerer varme-, ventilations- og klimaanlæg, har leveret en opjustering efter et stærkt første halvår.

Aktien brager i vejret med 13,2 pct. til 502,50 schweizerfranc på børsen i Zürich.

Det er det stærke salg i første halvår, der ifølge Bloomberg News er årsagen til opjusteringen. Der ventes nu en salgsvækst en smule over den hidtidige prognose på 9 pct. på længere sigt.

Regnskabet får flere roser fra analytikerkorpset, der alle hæfter sig ved det stærke resultat for halvåret. Hos amerikanske Morgan Stanley bemærkes det, at særligt væksten i regionen America var stærk, mens EMEA, der omfatter Europa, Mellemøsten og Asien, var lidt under forventning.

Estimaterne for Belimo bør da også skrues op, skriver analytiker Martin Huesler fra børshuset ZKB i et notat ifølge Bloomberg News.

Belimo havde i første halvår et salg for 473,5 mio. schweizerfranc. Her var ventet 463,6 mio. schweizerfranc af analytikere adspurgt af Bloomberg News. Det schweiziske selskab venter i andet halvår et salg i samme niveau.

Driftsresultatet landede i samme periode på 93 mio. schweizerfranc mod ventet 85,2 mio. schweizerfranc, og nettooverskuddet endte på 77,2 mio. schweizerfranc efter en vækst på 19 pct. Konsensus for bundlinjen var 68,1 mio. schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire