Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Guindos finder september "mere belejligt" til at træffe rentebeslutning

23/7 09:48

Det vil være langt mere belejligt for Den Europæiske Centralbank, ECB, at træffe en afgørelse om pengepolitikken i september, hvor centralbanken både har friske nøgletal og ligeså friske prognoser for økonomien i hånden.

Sådan lyder holdningen hos ECB's næstformand, Luis de Guindos, ifølge Bloomberg News.

- Vi kommer til at have mere information i september og særligt nye makroøkonomiske prognoser, så vi vil bedre være i stand til at genoverveje vores pengepolitiske tilgang, siger han til Europa Press.

- Datamæssigt er september en meget mere belejlig måned at træffe beslutninger, end juli var, fortsætter han.

ECB valgte i juli at fastholde sin indskudsrente i 3,75 pct., efter at centralbanken i juni for første gang i længere tid sænkede renten.

Sidste uge i forbindelse med rentemødet i juli fortalte ECB-topchef, Christine Lagarde, at rentebeslutningen for september er "vidt åben".

Markedet indregner i øjeblikket op mod yderligere to rentenedsættelser fra ECB i år. Kilder tæt på beslutningstagerne i ECB fortæller dog til Bloomberg News, at det i stigende grad synes urealistisk med lempelser i det omfang.

.\\˙ MarketWire