Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: UPS i største fald siden finanskrisen i svagt grønt marked

23/7 15:47

En række regnskaber bliver bedømt mandag og efter børstid kommer der et par tunge regnskaber fra Tesla og Alphabet, der kan sætte retningen onsdag. UPS straffes voldsomt tirsdag efter at have leveret regnskab.

S&P 500-indekset stiger ti minutter efter åbningen 0,1 pct. til 5570,43 efter en stigning på 1,1 pct. mandag. Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 0,2 pct. til 18.038,81 efter 1,6 pct. mandag. Dow Jones-indekset derimod falder 0,1 pct. til 40.395,11 efter et plus på 0,3 pct. mandag.

UPS STRAFFES FOR NYE FORVENTNINGER

Den amerikanske pakkegigant UPS har tirsdag nedpræciseret sine forventninger til toplinjen i 2024 efter en skuffende udvikling i andet kvartal. Som et plaster på såret har selskabet til gengæld genoptaget sit aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. dollar om året. Men investorerne er ikke tilfredse og straffer aktien med at sende den ned med det største fald siden finanskrisen.

Aktien falder 12 pct. til 127,62 dollar.

DANAHER LEVERER OVERBEVISENDE REGNSKAB

Det amerikanske konglomerat Danaher, der blandt andet laver udstyr til medicinalindustrien og i Danmark måske er bedst kendt for at købe Radiometer, stiger kraftigt i formarkedet.

Aktien stiger 7,6 pct. til 269,70 dollar efter et regnskab for andet kvartal, hvor selskabet på overbevisende maner slog markedets forventninger til både indtjening og salg.

SPOTIFY MED STØRRE END VENTET ABONNEMENTSVÆKST

Musikstreamingtjenesten Spotify oplevede en stor tilstrømning af kunder i andet kvartal. Det er endda, selv om det svenske selskab alene i år har forhøjet sine abonnementspriser ad to omgange.

Antallet af abonnenter voksede i andet kvartal 12 pct. til 246 mio., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 245,2 mio. abonnenter.

Spotify, der er børsnoteret i USA, stiger knap 15 pct. til 339,17 dollar.

GE BELØNNES FOR LØFTET FORVENTNING

Den amerikanske industrigigant General Electric har opjusteret sine forventninger til 2024 i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal, hvor den udskilte forretning GE Aerospace især har bidraget positivt. GE Aerospace, der blev udskilt fra GE-koncernen i april, oplevede i andet kvartal en stor efterspørgsel på flymotorer.

Det skæpper i kassen hos moderselskabet General Electric, der på den baggrund har løftet indtjeningsprognosen.

Der ventes nu en justeret indtjening per aktie på 3,95-4,20 dollar mod tidligere 3,80-4,05 dollar og mod ventet 4,03 dollar per aktie af analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Aktien stiger 1,5 pct. til 165,49 dollar.

GM KØRER HURTIGT

General Motors har haft mere gang i hjulene på det amerikanske marked, hvor solid efterspørgsel efter trucks og SUV'er har været med til at drive en opjustering af indtjeningsforventningerne for bilkæmpen.

Investorerne handler dog aktien 4,1 pct. lavere i 47,56 dollar.

Salget i bilforretningen steg 6,8 pct. til 44,06 mia. dollar, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News ventede 41,7 mia. dollar.

General Motors løfter forventningerne til både indtjening efter skat, indtjeningen per aktie, driften og pengestrømmene.

Forventningerne til indtjeningen per aktie løftes med 50 cent til 9,50-10,50 dollar, hvor analytikerkonsensus lød på 9,53 dollar.

LOCKHEED MARTIN SÆLGER FLERE JAGERFLY END VENTET

En mere usikker verden har øget efterspørgslen på blandt andet jagerfly og radarsystemer, og det kan mærkes hos den amerikanske våbenproducent Lockheed Martin, der nu løfter forventningerne til året.

Det er navnlig selskabets F35 og F16-fly, der - sammen med salget af helikoptere og radarsystemer - har været sikre et samlet salg på 18,1 mia. dollar. Her havde analytikerne ventet 17,1 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg.

Investorerne belønner regnskabet ved at sende aktien op med 2,3 pct. til 485,43 dollar.

COCA-COLA I OVERRASKENDE STÆRK VÆKST

Coca-Cola har leveret en overraskende stærk vækst i andet kvartal, mens aktien åbner alligevel uændret. Både indtjening og omsætning voksede ellers mere end ventet - blandt andet som følge af mere favorable priser - og læskedrikgiganten løfter også forventningen til top- og bundlinje for hele året.

.\\˙ MarketWire