Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Lidt højere rente som ventet

24/7 08:28

Der er som ventet en lille stigning i renten fra åbningen af det danske statsobligationsmarked onsdag.

Renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation åbner onsdag i 2,43 pct. eller 1 basispoint højere end ved lukketid tirsdag.

Onsdag er der masser af økonomiske data at forholde sig til med den vigtige temperaturmåling for såvel europæisk som amerikansk økonomi i form af indkøbschefernes tillidsindikatorer, kaldet PMI-data.

PMI-dataene fra Tyskland viste en bedre udvikling end ventet med en stigning i indekset til minus 18,4 for august fra minus 21,6 for juli.

Tilsvarende data for eurozonen kommer lidt senere på dagen, og sammen kan de få indflydelse på, om Den Europæiske Centralbank (ECB) sænker renten til september.

Også de tilsvarende tal offentliggøres fra de amerikanske indkøbschefer.

- Får vi generelt svage PMI-tal på begge sider af Atlanten, kan renterne blive presset ned, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

Ud over PMI data er der sekundære amerikanske tal for engroslagre og salg af nye boliger.

Mange investorer venter dog på ugens vigtigste nøgletal - den amerikanske inflationsindikator PCE-kerneprisdeflatoren - der fremlægges fredag.

PCE-prisdeflatoren er et mål for den amerikanske befolknings udgifter til varer og tjenesteydelser. Og kerneprisindekset, PCE Core, er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål.

.\\˙ MarketWire