Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: DSV anfører grønt C25 efter stærkt regnskab

24/7 09:21

DSV tonser af sted onsdag, efter at speditøren har fremlagt et stærkt regnskab for andet kvartal, en oppræcisering, lancerering af et milliardtilbagekøb af aktier og et effektiviseringsprogram.

I modsat ende tynger Novo Nordisk gevaldigt i det danske C25-indeks med et dyk på 1,5 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

Samlet øger C25 0,3 pct. til 1968,07.

Også NKT går frem onsdag, efter at den franske konkurrent Nexans har opjusteret forventningerne med henvisning til en stærk udvikling i den del af forretningen, der producerer højspændingskabler.

FULD FART PÅ DSV EFTER OPJUSTERING

Logistikkoncernen DSV er suverænt i spidsen af C25 onsdag med et plus på 4,8 pct. til 1261 kr. efter et regnskab, der foruden en udvikling over forventning også bød på et løft af selskabets nedre forventningsspænd.

DSV venter nu et driftsoverskud før særlige poster på 15,5-17,0 mia. kr. mod tidligere 15-17 mia. kr.

Samtlige af speditørens divisioner leverede over forventning i andet kvartal, men det er ifølge Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen divisionerne Road og Solutions, der trækker mest op. Der er dog fortsat tale om en tilbagegang fra samme kvartal i 2023.

DSV har i forbindelse med regnskabet annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 1,5 mia. kr. Samtidig er der igangsat et effektivitetsprogram, der i 2025 skal bidrage med 750 mio. kr. på driftsposten.

INSPIRATION FRA UDLANDET

Kabelproducenten NKT er også i stødet onsdag, efter at den franske konkurrent Nexans har opjusteret forventningerne.

Nexans havde godt gang i sin elektrificeringsforretning, der primært gælder divisionen Generation & Transmission. Divisionen leverer højspændingskabler og er i konkurrence med NKT.

Aktien stiger 1,6 pct. til 603 kr.

Også Ørsted har fået lidt medvind, efter at norske konkurrent Equinor har fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening ligger over analytikernes forventninger.

Senere onsdag venter også regnskab fra Ørsteds spanske rival Iberdrola.

Ørsted stiger 0,2 pct. til 391,70 kr.

Pandora bakker desuden 1,0 pct. til 1056 kr., efter at det franske luksuskonglomerat LVMH har skuffet med sit regnskab i andet kvartal. Selv om de to selskaber henvender sig til markederne for henholdsvis "affordable" luksus og almindelig luksus, har udviklingen i det franske modehus det med at smitte af herhjemme.

Der en flere selskaber, som kan se frem til nyheder fra branchekolleger onsdag.

For Coloplasts vedkommende bliver nyhederne leveret af amerikanske Boston Scientific, mens investorer i FLSmidth kan spejde mod nord, hvorfra finske Metso offentliggør sit regnskab for andet kvartal.

Coloplast lukkede tirsdag i 880 kr. efter en stigning på 0,2 pct., og FLSmidth sluttede i 338,40 kr. efter et fald på 0,2 pct.

Demant har fået sænket kursmålet til 330 kr. fra 360 kr. hos Jyske Bank, der dog fastholder sin anbefaling "køb".

I en analyse konstaterer banken, at sidste uges hårde medfart og et kursfald på mere end 14 pct. efter Demants nedjustering var overgjort.

Kursmålet sænkes ikke desto mindre som reaktion på den nedjusterede prognose, men banken ser dog stadig en "oplagt købsmulighed" i Demant.

Aktien stiger 0,1 pct. til 251,60 kr.

.\\˙ MarketWire