Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Skuffende aktivitetstal i eurozonen trækker renten ned

24/7 11:51

Et sæt sløje europæiske aktivitetstal har sendt renten retur på det danske obligationsmarked.

Indkøbscheferne i eurozonen så mere pessimistisk på tingene end ventet, og det fik den toneangivende tiårige danske rente til at tage et mindre dyk fra morgenens indledende stigning.

Ved middagstid handles den tiårige statsobligation med en rente med 2,41 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end ved lukketid tirsdag.

Det samlede PMI for eurozonen landede på 50,1 mod 50,9 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på samme 50,9 blandt økonomerne.

Underindekset for industrisektoren faldt til 45,6 fra 45,8 i juni, mens økonomerne havde ventet en stigning til 46,1. For servicesektoren steg PMI'en til 51,9 fra 52,8 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet et marginal stigning til 52,9.

Senere på dagen venter der også tal fra det amerikanske PMI-indeks.

- Får vi generelt svage PMI-tal på begge sider af Atlanten, kan renterne blive presset ned, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

Mange investorer venter dog fortsat på ugens vigtigste nøgletal - den amerikanske inflationsindikator PCE-kerneprisdeflatoren - der fremlægges fredag.

PCE-prisdeflatoren er et mål for den amerikanske befolknings udgifter til varer og tjenesteydelser. Og kerneprisindekset, PCE Core, er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål.

.\\˙ MarketWire