Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Iberdrola løfter forventningerne efter fremgang i især vandenergi

24/7 13:49

Det spanske energiselskab Iberdrola, som ligesom danske Ørsted også producerer blandt andet vindenergi løftes 0,4 pct. på børsen i Madrid først på eftermiddagen onsdag efter fremlæggelse af et positiv regnskab for første kvartal inklusive opjusterede forventninger tidligere på dagen.

Det er især det spanske selskabs produktion af vandenergi, som trækker resultatet op.

Iberdrola kan for årets andet kvartal notere et nettooverskud på 1,37 mia. euro, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,21 mia. euro.

Driftsoverskuddet på EBITDA-niveau på 3,76 mia. euro ramte tæt på forventningerne om et overskud på 3,77 mia. euro.

Selskabet venter nu en tocifret vækst i nettooverskuddet, fremgår det af Iberdrolas opjusterede forventninger. Tidligere ventede Iberdrola encifret vækst i den høje ende.

Iberdrolas produktion af vandenergi i Spanien i første halvår falder i øjnene med en stigning på 50 pct. til 12.000 gigawatttimer, GWh, som ligger tæt på den gennemsnitlige årsproduktion, noterer Bloomberg News.

Den samlede produktion af vedvarende energi er for halvåret opgjort til 45.181 GWh eller 5,3 pct. mere end i samme periode før. For vindenergi, som er den aktivitet, hvor det spanske selskab har mest til fælles med Ørsted, var der tale om en stigning for havvindenergi på 17 pct. til 2814 GWh, mens der for landvindenergi rapporteres en stigning på 2 pct. til 22.798 GWh


.\\˙ MarketWire