Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Modsatrettede tal sendte renten i svingninger

24/7 17:02

Det svingede onsdag frem og tilbage på det danske obligationsmarked. Første sendte sløje europæiske tal renten ned, men det blev dog afløst af bedre end ventede amerikanske tal, og så gik renten op igen.

Men det endte stort set i status quo med en tiårig dansk rente i 2,41 pct. - 1 enkelt basispoint lavere end tirsdag.

Renten blev i første omgang sendt ned, da indkøbscheferne i eurozonen så mere pessimistisk på tingene end ventet.

Det samlede PMI for eurozonen landede på 50,1 mod 50,9 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på samme 50,9 blandt økonomerne.

Underindekset for industrisektoren faldt til 45,6 fra 45,8 i juni, mens økonomerne havde ventet en stigning til 46,1. For servicesektoren steg PMI'en til 51,9 fra 52,8 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet et marginal stigning til 52,9.

Ud på eftermiddagen var det så de amerikanske indkøbschefers tur, og her så det anderledes positivt ud.

Indekset landede i juli på 55,0 mod 54,8 i juni. Her havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg ventet et lille fald til 54,2.

For servicesektoren blev PMI opgjort til 56,0 i juli mod økonomernes forventning om 54,9. Industrisektoren skuffede dog en smule, da indekset i juli blev opgjort til 49,5 mod ventet 51,6.

Mange investorer venter dog fortsat på ugens vigtigste nøgletal - den amerikanske inflationsindikator PCE-kerneprisdeflatoren - der fremlægges fredag.

PCE-prisdeflatoren er et mål for den amerikanske befolknings udgifter til varer og tjenesteydelser. Og kerneprisindekset, PCE Core, er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål.

.\\˙ MarketWire