Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schweizisk medicinalgigant opjusterer efter fremgang i andet kvartal

25/7 07:16

Den schweiziske medicinalkoncern Roche kom væsentligt bedre ud af andet kvartal end ventet og har på den baggrund opjusteret forventningerne til 2024.

Roche venter nu, at omsætningen vil vokse midt encifret, og at den justerede indtjening per aktie vil vokse højt encifret i 2024.

- Vores stærke salgsvækst i første halvår af 2024 afspejler en høj efterspørgsel på vores innovative medicin og diagnoseredskaber. I andet kvartal så vi en acceleration af vækstmomentummet, da koncernsalget ikke længere var negativt påvirket af covid-19-salget, hvilket resulterede i en meget stærk salgsvækst, siger Roches administrerende direktør, Thomas Schinecker, i regnskabet.

Roche omsatte i andet kvartal for 15,45 mia. schweizerfranc - svarende til over 120 mia. kr. - hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet 14,9 mia. schweizerfranc.

Det var særligt medicinsalget, der bidrog til den positive overraskelse.

Dog skuffede salget af blødermidlet Hemlibra en smule. Midlet, der konkurrerer med Novo Nordisks Novoseven, solgte for 1,10 mia. schweizerfranc mod estimerede 1,11 mia. schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire