Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk Vestas-rival opjusterer efter stærk driftsfremgang i første halvår

25/7 07:22

Den tyske vindmølleproducent Nordex havde stor fremgang på tværs af regnskabsposterne i første halvår af 2024. Her voksede salget med 25 pct., og på indtjeningsposten er et underskud blevet udskiftet med et overskud.

Både omsætningsfremgangen og driftsoverskuddet er bedre end ventet, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

På den baggrund har Nordex opjusteret sine forventninger til indtjeningsgraden før af- og nedskrivninger, EBITDA.

- Vi har været i stand til at opnå en klar stabilisering af vores marginudvikling i de seneste kvartaler, og den positive udvikling bør fortsætte i fremtiden. På den baggrund og sammen med en robust ordrebog og stabile priser indsnævrer vi nu vores forventninger til EBITDA-marginen til 3-4 pct., siger topchef José Luis Blanco i regnskabet.

Tidligere ventede Nordex en driftsmargin på 2-4 pct.

Nordex' omsætning voksede i første halvår med 25 pct. til 3,43 mia. euro, hvor analytikerne til sammenligning havde sat næsen op efter 2,73 mia. euro.

Driftsoverskuddet landede på 118 mio. euro - svarende til en driftsmargin på 3,4 pct. - mod ventet 89,3 mio. euro. For et år siden var der på samme post tale om et underskud på 114,3 mio. euro.

På bundlinjen tabte Nordex 12,6 mio. euro, hvilket også er en massiv forbedring sammenlignet med første halvår af 2023. Her tabte den tyske vindmølleproducent 298,9 mio. euro.

Nordex' ordreindgang voksede med 27 pct. i første halvår til 3,4 gigawatt mod 2,6 gigawatt for et år siden.

.\\˙ MarketWire