Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nestlé sænker forventningerne: Aftagende priser tynger salgsvæksten

25/7 07:37

Det schweiziske fødevarekonglomerat Nestlé sænker forventningerne til 2024, da varepriserne aftager hurtigere end ventet.

Det oplyser Nestlé i sit regnskab for første halvår, der er offentliggjort torsdag morgen.

Nestlés omsætning aftog i første halvår og var også under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News.

Skuffelsen var drevet af en lavere organisk vækst og mindre stigninger i priserne end ventet. Til gengæld var der tale om en reel intern vækst, hvor konsensus i markedet ellers var en tilbagegang. Også det underliggende handelsoverskud overraskede positivt med en mindre tilbagegang end frygtet.

- Den positive reelle interne vækst er tilbage. Vi leverede forbedrede volumener og miksvækst på tværs af koncernen i andet kvartal, siger topchef Mark Schneider i regnskabet.

- På samme tid har vi set priserne aftage hurtigere end ventet. Derfor vurderer vi det nu fornuftigt at justere vores forventninger til året med en ventet organisk salgsvækst på nu mindst 3 pct., fortsætter han.

Tidligere ventede Nestlé en organisk salgsvækst på 4 pct.

Nestlé omsatte i første halvår for 45,05 mia. schweizerfranc mod ventet 45,26 mia. schweizerfranc.

Organisk voksede omsætningen 2,1 pct., hvor der var ventet 2,52 pct. Det er blandt andet salget af kaffemærket Nespresso, der trækker gevaldigt ned med en organisk vækst på 1,8 pct. mod estimerede 2,67 pct.

Geografisk skuffede særligt salget i Kina med en vækst 1,6 pct. mod ventet 3,51 pct.

Nestlés priser voksede i perioden med 2 pct., hvor der var ventet 2,92 pct.

Samlet leverede fødevarekoncernen et underliggende driftsoverskud på 7,84 mia. schweizerfranc mod ventet 7,77 mia. schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire