Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Store fald i USA kan smitte af på det danske marked

25/7 08:23

Torsdag står i kursfaldenes tegn på fondsbørsen i København. Og det på den dag uden specifikke danske regnskabsdata i vente.

Dermed er det de udenlandske peers, der kan give bølgeskvulp på de danske konkurrenter. Det gælder både Novo Nordisk, Rockwool, FLSmidth og Vestas.

Der er ikke meget optimisme at hente fra de internationale børser, der fra New York til Tokyo og Hongkong alle blinker i rødt og med hovedvægten af de markante dyk i de teknologirelaterede papirer.

Det brede amerikanske aktiemarked endte med et fald på 2,3 pct. onsdag. En stor del af droppet kom efter dansk lukketid, og torsdag morgen fortsætter mismodet, hvor S&P 500-indekset indikeres ned med 0,1 pct.

De asiatiske markeder har været badet i rødt hele morgenen med kursfald på børsen i Tokyo på 3,0 pct., og ses der på de europæiske futures, tegnes der et negativt billede for hele Europa.

Futuren for det tyske DAX-indekset, der normalt er en god indikator for det danske marked, peger mod kursfald på knap 0,8 pct.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med en stigning på 0,5 pct. til 1972,72.

Onsdagens selskab i skysovs, transportgiganten DSV, har efter gårsdagens solide regnskab for andet kvartal oppe og vende på analytikernes regneark.

Det har givet anledning til adskillige løftede kursmål.

Den britiske storbank HSBC løfter målet for DSV-aktien til 1300 kr. fra 1120 kr. og gentager den neutrale anbefaling "hold". Svenske SEB løfter kursmålet til 1410 kr. fra 1340 kr., og gentager den positive anbefaling "køb", mens Nordea har opjusteret kursmålet til 1475 kr. fra 1400 kr. og samtidig forsat anbefaler "køb".

Også Goldman Sacxhs og Carnegie har skruet lidt op for kursmålene. Hos Goldman til 1640 kr. fra 1600 kr. og hos Carnegie til 1670 kr. fra 1636 kr.

Baggrunden er det bedre end ventede regnskab, hvor både toplinje og drift overgik konsensus. Dertil kom et løft af bunden af forventningsintervallet foruden en aktietilbagekøb.

DSV steg 2,6 pct. til 1234 kr.

Parken, der står bag fodboldklubben FC København, kan stå foran en opjustering. For FC København har accepteret et bud fra den tyrkiske storklub Galatasaray på backen Elias Jelert.

Buddet indeholder enkelte betingelser, der alle forventes opfyldt, oplyste Parken onsdag aften. Det vurderes at være et spillersalg i en klasse som udløser en opjustering fra moderselskabet.

Parken lukkede uændret i 115,50 kr. onsdag.

Investorerne i Vestas kan glæde sig over nyt fra den tyske konkurrent Nordex, der har leveret et regnskab, der er væsentligt bedre end ventet.

Nordex havde stor fremgang på tværs af regnskabsposterne i første halvår af 2024.

Salget voksede med 25 pct., og på indtjeningsside underskud blevet udskiftet med overskud.

Både omsætningsfremgangen og driftsoverskuddet er bedre end ventet, og Nordex opjusterer da også forventningerne til indtjeningsgraden.

Vestas sluttede onsdagens handel i 160,85pkr. efter en stigning på 1,3 pct.

Investorerne i Novo Nordisk kan se på regnskabet fra den franske medicinalkoncern, Sanofi, der stadig har en stor diabetesforretning.

Novo Nordisk B faldt onsdag 2,2 pct. til 902,40 kr.

.\\˙ MarketWire