Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

American Airlines ramt af lavere efterspørgsel

25/7 13:22

Luftfartsselskaberne er fløjet ind en turbulent periode, hvor udbud og efterspørgsel ikke er balanceret, og seneste offer er American Airlines, der har måttet skære en stor luns af sine indtjeningsforventninger.

Det bliver taget ilde op af investorerne, der i torsdagens amerikanske formarked sender aktien 7,6 pct. lavere til 9,40 dollar.

I løbet af andet kvartal har American Airlines ikke klaret sig som oprindeligt ventet på grund af selskabets tidligere salg- og distributionstrategi samt en ubalance mellem udbud og efterspørgsel, udtaler administrerende direktør Robert Isom i regnskabet.

Regnskabet for andet kvartal var ellers i store træk opløftende læsning med en justeret indtjening per aktie på 1,09 dollar mod et ventet fald til 1,05 dollar fra 1,92 dollar i samme periode sidste år.

I det i gangværende tredje kvartal ventes den post kun at gå i nul med henvisning til de nuværende efterspørgselstendenser, den nuværende brændstofprisprognose og eksklusive påvirkningen af særlige poster. Her ventede analytikerne 49 cent.

For helåret sænkes prognosen for den justerede indtjening per aktie til 0,70-1,30 dollar fra tidligere ventet 2,25-3,25 dollar.

Mandag dykkede irske Ryanair 17,2 pct. efter sin nedjustering.

.\\˙ MarketWire