Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Recessionsfrygten fejes af banen af stærke væksttal fra USA

25/7 14:59

Onsdagens storudsalg af teknologiaktier var delvist drevet af recessionsfrygt, og den er i første omgang blevet sparket til hjørne torsdag efter stærke væksttal fra verdens største økonomi.

Det vurderer Sydbanks seniorøkonom Kim Blindbæk, efter at den amerikanske BNP-rapporten viste en kvartalsvis vækst i andet kvartal på 0,7 pct., hvor forventningerne i markedet lød på 0,5 pct.

- BNP-rapporten understreger, at der fortsat er gang i den amerikanske økonomi. Gårsdagens kraftige reaktion på finansmarkederne, med store aktiekursfald til følge, skyldtes også frygten for en recession, skriver Kim Blindbæk.

Onsdag var især sur for de amerikanske teknologiaktier i Nasdaq-indekset, der lukkede med et fald på 3,6 pct.

Hos Sterna Capital Partners er chefstrateg Mikael Olai Milhøj med henvisning til den stærke BNP-rapport og et fortsat lavt niveau af dagpengeansøgere dog ikke helt enig i, at faldene på aktiemarkederne er drevet af recessionsfrygt.

- Aktiekursfaldene i denne uge synes derfor heller ikke drevet af svagere vækst og øget recessionsfrygt, men snarere profithjemtagning efter et stærkt aktieår. Det er ikke ualmindeligt med korrektioner selv i gode aktieår, skriver Mikael Olai Milhøj.

Sterna Capital Partners' chefstrateg henleder også opmærksomheden på, at BNP-tallet er et langsomt økonomisk nøgletal, da vi allerede er en måned inde i tredje kvartal.

Generelt konkluderer han dog, at den amerikanske økonomi voksede i fint tempo i første halvår og at den frygtede recession ikke viste sig til trods for, at den amerikanske centralbank trådte hårdt på bremsen.

Hos Sydbank venter Kim Blindbæk ikke en rentenedsættelse hos den amerikanske centralbank i næste uge - men først til september.

- Forbliver de amerikanske nøgletal stærke, kan det dog være, at renten holdes i ro i længere tid, skriver Sydbanks seniorøkonom.

.\\˙ MarketWire