Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Stærke væksttal preller af efter svage regnskaber

25/7 15:45

Stærke tal for den amerikanske økonomi gør torsdag ikke meget ved en sur stemning i USA, hvor regnskabssæsonen har vist sig fra sin mere svage side.

Sløje regnskaber i denne uge fra blandt andet Tesla tilsat frygt for en recession var ellers årsag til en dårlig stemning, før de friske nøgletal for den amerikanske økonomi blev offentliggjort.

Ved amerikansk børsåbning falder det brede S&P 500-indeks med 0,1 pct., og Nasdaq-indekset bakker 0,3 pct. Imens stiger Dow Jones med 0,1 pct. Dermed fortsætter nedturen for S&P 500- og Nasdaq-indekset, da de onsdag faldt henholdsvis 2,3 pct. og 3,6 pct.

Blandt regnskabsaktuelle selskaber er Ford, der i onsdagens eftermarked gjorde status for sit andet kvartal, der var negativt påvirket af garantiomkostninger, og American Airlines, der har måttet nedjusteret kraftigt som følge af vigende efterspørgsel.

USA's økonomi voksede i andet kvartal med 2,8 pct., og privatforbruget øgede med 2,3 pct. Der var ventet en fremgang på 2,0 pct. for begge.

- Væksten var højere, end vi havde håbet på, men den gode nyhed er, at økonomien voksede, da forbrugerne brugte mere, alt imens inflationen aftog i andet kvartla, siger Peter Cardilo, der er cheføkonom i Spartan Capital, til Reuters.

- Det er et godt tegn for økonomien, fortsætter han.

PCE-kerneprisindekset voksede 2,9 pct., hvilket var over forventning, men stadig en betydelig afmatning fra 3,7 pct. i første kvartal.

AMERICAN AIRLINES RAMT AF LAV EFTERSPØRGSEL

Luftfartsselskabet American Airlines har torsdag måttet nedjustere sine forventninger til 2024 kraftigt, da efterspørgslen på ingen måde har fulgt med udbuddet i andet kvartal.

Der ventes nu en justeret indtjening per aktie på 0,70-1,30 dollar, mens prognosen for 2024 tidligere lød på 2,25-3,25 dollar per aktie.

Det falder ikke i god jord hos investorerne, der sender aktien ned med 3,5 pct.

Modvinden skyldes, at American Airlines' strategi for salg og distribution ikke har udviklet sig efter planen samt en ubalance i forholdet mellem udbud og efterspørgsel, forklarer topchef Robert Isom i regnskabet.

FORD I STØRSTE FALD I OVER FIRE ÅR

Bilgiganten Ford er torsdag ude i sit største kursfald siden marts 2020, efter at selskabet i eftermarkedet skuffede med sit regnskab for andet kvartal.

Aktien falder 13,0 pct. i den indledende handel.

Fords justerede indtjening per aktie var i kvartalet 0,47 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 0,67 cent.

Skuffelsen skyldes, at Ford har måttet bruge flere penge på reparationer af biler, der var dækket af købsgaranti.

- Høje garantiomkostninger var allerede et problem - de bliver bare ved med at forværres, siger analytiker Adam Jones fra Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Til gengæld skiller it-selskabet IBM sig positivt ud efter sit regnskab for andet kvartal, der bød på en pæn fremgang i softwaresalget og vækst på AI-området.

IBM's samlede omsætning voksede i andet kvartal med 1,9 pct. til 15,77 mia. dollar mod ventet 15,61 mia. dollar. Til gengæld var der tale om en vækst på 7,1 pct. i salget af software.

Samtidig oplyser IBM i sit regnskab, at selskabets ordrebog inden for kunstig intelligens nu er steget til 2 mia. dollar.

Aktien stiger 1,1 pct.

BIOTEKSELSKAB UDFORDRER MED FEDMEKANDIDAT

Biotekselskabet Viking Therapeutics stiger 18,0 pct., efter at selskabet i forbindelse med sit kvartalsregnskab har offentliggjort, at det vil tage sin fedmekandidat videre til et fase 3-studie.

Fedmekandidaten VK2735 har før vist lovende vægttab i et fase 2-studie. Dertil vil Viking Therapeutics også gennemføre et fase 2-studie med pilleudgaven af VK2735.

De stærke data med VK2735 har tidligere presset både danske Novo Nordisk og amerikanske Eli Lilly, og torsdag er ingen undtagelse, hvor det amerikanske selskab falder 1,7 pct.

Northrop Grumman stiger 4,8 pct. i den indledende handel, efter at våbenproducenten har opjusteret forventningerne til både salget og indtjeningen i 2024.

Opjusteringen følger et stærkere andet kvartal end ventet. I perioden voksede indtjeningen i Northrop Grumman, der blandt andet producerer radarer og krigsskibe, med 13 pct. til 1,09 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire